Με την απολογία των κατηγορουμένων Χριστόφορου Κορτέση και Ευάγγελου Σταθόπουλου συνεχίστηκε η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Όπως είχαν κάνει και κατά την παρέμβασή τους στην αρχή της δίκης, και οι δύο αρνήθηκαν την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση και δήλωσαν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική και σχετίζεται με την πολύχρονη ένταξή τους στον αντεξουσιαστικό χώρο, καθώς και με τις φιλικές σχέσεις τους με κάποιους από τους κατηγορούμενους που έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, όπως ο Νίκος Μαζιώτης.
Παράλληλα, οι δύο κατηγορούμενοι στάθηκαν στην κατάθεση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, την οποία θεωρούν πως είναι ενδεικτική της έλλειψης στοιχείων και της στοχοποίησής τους από τις διωκτικές αρχές. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Χρ. Κορτέσης αναφέρθηκε σε φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο μάρτυρας ενώ μιλούσε στην κατάθεσή του για τις παρακολουθήσεις των κατηγορούμενων από την υπηρεσία του, σύμφωνα με την οποία «πολλές φορές η φυσιολογική συμπεριφορά είναι πλέον ύποπτη».
Τα αποτυπώματα
Ο Χριστόφορος Κορτέσης έκανε αναλυτική αναφορά στην προσωπική του διαδρομή και στην ένταξή του στον αντεξουσιαστικό χώρο. Όσον αφορά τη δίκη, μίλησε για ασάφεια του κατηγορητηρίου που «καλεί τον κατηγορούμενο να προσπαθεί να μαντέψει για ποιον λόγο κατηγορείται».
Αναφερόμενος σε δύο αποτυπώματά του τα οποία εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του Λ. Φούντα και του Ευ. Σταθόπουλου. «Κατηγορούμαι γιατί δεν είχα αποστειρωμένες προσωπικές σχέσεις. Γιατί δεν φορούσα γάντια στις κοινωνικές μου επαφές, όταν άγγιζα ένα φυλλάδιο ή ένα dvd» σχολίασε. Ερωτώμενος από τον εισαγγελέα για αντικείμενα που βρέθηκαν σπίτι του, όπως ασύρματοι και κάμερες ανίχνευσης ηλεκτρικού ρεύματος, απάντησε πως χρησιμοποιούσε κάποιους από τους ασυρμάτους κατά τη συμμετοχή του σε ανοιχτές συγκεντρώσεις του αντεξουσιαστικού χώρου, ενώ τον ανιχνευτή ρεύματος κατά την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ηλεκτρολόγος.
Μίλησε για «εκτεταμένα βασανιστήρια»
Πιο σύντομος ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, μίλησε και αυτός για την ένταξή του στον αντεξουσιαστικό χώρο, δίνοντας βάρος στο γεγονός πως ουδέποτε έκρυψε την πολιτική του ταυτότητα, αναφερόμενος –όπως έκανε και ο Χρ. Κορτέσης –στη συμμετοχή του σε συγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συγκεντρώσεις και πορείες. Επίσης έκανε λόγο για εκτεταμένα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια κατά την περίοδο που ακολούθησε τη σύλληψή του.
Όσον αφορά τις συναντήσεις του με άλλους κατηγορούμενους λίγες μέρες πριν από τη σύλληψή του, για τις οποίες είχε μιλήσει στην κατάθεσή του ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής, σχολίασε πως ο μάρτυρας «προσπαθεί να δώσει σε καθημερινές συμπεριφορές, όπως οι κοινωνικές συναντήσεις, συνωμοτικό χαρακτήρα».
Το δικαστήριο διέκοψε για τις 8 Φεβρουαρίου όταν και αναμένεται να απολογηθούν
οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.