Το πολύ καλό κλίμα Ελλάδας – Ισραήλ και η βούληση των δυο λαών για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους, επαναβεβαιώθηκαν κατά τη συνάντηση του Ισραηλινού προέδρου κ. Σίμον Πέρες με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση εφόλης της ύλης και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή, αλλά και την οικονομική κρίση στη χώρα. Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δυο λαούς και εξέφρασε τη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, επισημαίνοντας τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται στη χώρα.

Νωρίτερα η υπουργός συναντήθηκε στη Βηθλεέμ με τηνυπουργόΤουρισμούτηςΠαλαιστινιακής Αρχής κυρία Roula Maayah, με την οποία συζήτησαν θέματα του τομέα, εστιάζοντας στον προσκυνηματικό τουρισμό, ενώ κάλεσε την κυρία Maayah να επισκεφθεί την Ελλάδα. Η κυρία Κεφαλογιάννη είναι ηπρώτηΕλληνίδα υπουργός που επισκέπτεται τη Βηθλεέμ, μία πόλη της Παλαιστίνης Αρχής, μετά την αναγνώριση της από τον ΟΗΕ με την ιδιότητα του κράτους μη μέλους.

Ιδρυση Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου

Εν τω μεταξύ, στην ίδρυση του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού προχώρησε η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Το πρωτόκολλό του υπογράφηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Α. Λιάσκου, του διευθυντή Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Luigi Cabrini, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Π. Τσάρτα, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Σπιλάνη. Ο κ. Λιάσκος μετέφερε μήνυμα της υπουργού Τουρισμού για τη σπουδαιότητα του πρωτοποριακού τουριστικού εγχειρήματος στο Νότιο Αιγαίο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον καταλυτικό ρόλο του για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γενικότερα. Παράλληλα, χαρακτήρισε την εξέλιξη του τουρισμού ως απόλυτα καθοριστική για τη χώρα, ενώ αναφερόμενος στο Παρατηρητήριο που δημιουργείται, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο επιστημονικό όργανο, το οποίο θα παρέχει όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την καλύτερη ανάπτυξη του τόπου.