Μια θλιβερή πρωτιά εξασφάλισε το κατά τα άλλα υγιές, τουλάχιστον σε επίπεδο βιτρίνας γερμανικό ποδόσφαιρο (Μπουντεσλίγκα). Οπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Bild» το 1/3 των ύποπτων για συμμετοχή στο νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων διαμένουν στην Γερμανία. Συγκεκριμένα 151 από τους 425 παίκτες, διαιτητές, παράγοντες και κακοποιούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο είναι κάτοικοι Γερμανίας!
Επιπλέον η εφημερίδα αναφέρει ότι εκτός από τα 380 ύποπτα παιχνίδια που διεξήχθησαν από το 2008 μέχρι το 2011, όπως ανακοίνωσε η Γιουροπόλ, υπάρχουν ακόμη 300 παιχνίδια που θα ενδέχεται να βρεθούν στο μικροσκόπιο των αρχών. Εξ αυτών τουλάχιστον τα 70 έχουν διεξαχθεί στη Γερμανία.
Πάντως ο επικεφαλής της Μπουντεσλίγκα κ. Ράινχαρτ Ράουμπολ επισήμανε στην «Bild» ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μεταξύ των ύποπτων αγώνων δεν υπάρχουν παιχνίδια της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας».
Σύμφωνα με την «Bild» στην έρευνα της Γιουροπόλ συμμετείχαν εκπρόσωποι της αστυνομίας από 13 χώρες της Ευρώπης ενώ υπήρχαν και πράκτορες που είχαν εισχωρήσει στο κύκλωμα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εξετάσθηκαν περισσότερες από 13.000 τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακόμη αναφέρει ότι μεταξύ των ύποπτων αγώνων συγκαταλέγονται και τα ματς για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2009 μεταξύ Ραπίντ Βιέννης και της αλβανικής Βλάζνια Σκόδρα αλλά και της Φενέρμπαχτσε με την Χόνβεντ.
Εξάλλου η «Bild» παραθέτει δήλωση του κ. Φρίντχελμ Αλτανς, ενός από τους γερμανούς αστυνομικούς που συμμετείχε στην έρευνα, ο οποίος σημειώνει ότι «υπάρχουν κακοποιοί που εγκαταλείπουν το εμπόριο ναρκωτικών για να ασχοληθεί με τη χειραγώγηση αγώνων και το στοίχημα»