Στα ίδια λάθη με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ φαίνεται ότι θα πέσει και ο ΣυΡιζΑ, αφού τα πυροτεχνήματα του προγράμματος των 100 ημερών όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε, αλλά σε πολλαπλάσιες ημέρες δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα.

Το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων. Ακόμη και το πλεόνασμα που παρατηρείται πλέον στη γενική κυβέρνηση, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία γιατί από την άλλη έχει καταρρεύσει η κοινωνία και η αγορά για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο πλεόνασμα. Ας έρθουμε όμως τώρα στο πολλά υποσχόμενο κόμμα του ΣυΡιζΑ, αφού πλέον έχει χάσει την ιδιότητα του συνασπισμού και πορεύεται σε νέα μονοπάτια.

Η αντιγραφή των μεγάλων κομμάτων μόνο κακό μπορεί να κάνει στο πολλά υποσχόμενο ΣυΡιζΑ και στα στελέχη του. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι τα στελέχη του να μελετήσουν την κατάσταση που επικρατεί και να δοθούν νέες συνισταμένες και κατευθύνσεις στην πολιτική του, που θα αποδεικνύουν έμπρακτά ότι μπορούν να δώσουν λύσεις.

Μέχρι στιγμής μπορεί ο ΣυΡιζΑ να ισχυρίζεται ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο, όμως δεν έχει απαντήσει σε καίρια ερωτήματα για το που θα βρει τις αποτελεσματικές λύσεις την επόμενη μέρα κατάργησης και πως θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει δεύτερη λύση όμως ένας πολιτικός φορέας που έχει σκοπό να κυβερνήσει πρέπει να αποδείξει με έμπρακτα επιχειρήματα ότι μπορεί να διαχειριστεί την κοινωνία την επόμενη μέρα της πολιτικής αλλαγής. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το αν τελικώς εφαρμόσει ο ΣυΡιζΑ αυτά που λέει σήμερα, γιατί πολύ απλά, εδώ ο κ. Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να επισκεφτεί το ΔΝΤ και τον κ. Σόϊμπλε, μήπως αύριο έρθει και πει ότι μπορούμε να βρούμε συμβιβαστική λύση με τους δανειστές;

Μήπως έχουμε στροφή 180 μοιρών όπως έγινε και με το ΠαΣοΚ της αλλαγής το 81; Φοβάμαι για την καλή θέληση του κ. Τσίπρα αλλά πιο πολύ για το πώς θα κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα του, αφού έχουμε μια αριστερή πτέρυγα και πολλές συνιστώσες που βράζουν ήδη στο άκουσμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του που πολλά στελέχη την πιστεύουν…