Ο κ. Μίτσελ προφανώς δεν θα πίστευε στα μάτια του βλέποντας τον αήττητο μέχρι την 19η αγωνιστική Ολυμπιακό να χάνει εντός έδρας από τον Ατρόμητο με 3-2. Αν μη τι άλλο θα περίμενε ότι η ομάδα, τα ηνία της οποίας αναλαμβάνει από σήμερα, θα ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση δέκα μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Λεβάντε για το Γιουρόπα Λιγκ.
Ο κ. Αντώνης Νικοπολίδης όταν διαδέχτηκε τον κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ υποσχέθηκε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, πιεστικό και με ρυθμό. Η εικόνα την οποία παρουσίασε την Κυριακή η ομάδα του δεν τον δικαίωσε. Κάθε παιχνίδι και χειρότερα. Και αν στους αγώνες με τον Πανθρακικό για το πρωτάθλημα και την Καβάλα για το Κύπελλο, η μέτριες εμφανίσεις αποδόθηκαν στους κακούς αγωνιστικούς χώρους, η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο έφερε στην επιφάνεια την απουσία προπονητή τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Το μόνο που άλλαξε Ο Νικοπολίδης στο σύστημα σε σχέση με τον πορτογάλο προπονητή, είναι ότι υπάκουσε στις απαιτήσεις τις εξέδρας καταργώντας τον δεύτερο ανασταλτικό χαφ. Ο Φρανσουά Μοντέστο από βασικός βρέθηκε στο πάγκο και ο Μπάλαζ Μέγιερι άρχισε να αισθάνεται όλο και συχνότερα την πίεση των αντιπάλων επιθετικών.
Ο κ. Μίτσελ από την εξέδρα των επισήμων είδε:
1. Τον χειρότερο Ολυμπιακό της τελευταίας δεκαετίας. Τρία γκολ εντός έδρας οι ερυθρόλευκοι είχαν να δεχτούν από τον Φεβρουάριο του 2003 όταν ηττήθηκαν 4-3 από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Ριζούπολης το οποίο χρησιμοποιούσαν τότε ως έδρα. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» 3 γκολ είχαν να δεχθούν από τον Μάιο του 1996 οπότε και ηττήθηκαν 3-0 από τον Απόλλωνα Αθηνών.
2. Τους παίκτες από τους οποίους έπρεπε να ξεκινάει το πρέσινγκ στον αντίπαλο, να υποπίπτουν στο ένα λάθος μετά το άλλο. Από τα 57 λάθη τα οποία έκανε η ομάδα, τα 14 χρεώθηκαν στον Τζαμέλ Αμπντούν, τα 11 στον Ραφίκ Τζιμπούρ, τα 7 στον Πάουλο Μασάντο και τα 5 στον Κώστα Μήτρογλου. Ακόμη και ο καλός χειριστής της μπάλας αλλά παντελώς ανέτοιμος Αριέλ Ιμπαγάσα, «πούλησε» 5 φορές την μπάλα στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε.
3. Τον Ολυμπιακό να κάνει το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ τελικών προσπαθειών (13) στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τις 11 τελικές που είχε στη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Στα τρία προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια, είχε 20 τελικές φάσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 23 με Βέροια που ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του κ. Ζαρντίμ και 27 με Πλατανιά.
4. Τη μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων να μην μπορεί να επιβάλει ρυθμό στο παιχνίδι και κυρίως να αδυνατεί να βγάλει τους επιθετικούς σε θέση βολής. Ο Αμπντούν υπέπεσε σε διπλάσιο αριθμό λαθών από τον μέσο όρο του και ο Λεάντρο Γκρέκο ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
5. Την απουσία ανασταλτικού σχεδίου με τον Κώστα Μανωλά να προσπαθεί να προωθείται στη μεσαία γραμμή για να καλύψει τα κενά που δημιουργούνταν.
6. Τον σχεδιασμό στις στημένες φάσεις από τις οποίες η ομάδα του κ. Ζαρντίμ ουκ ολίγες φορές έφτασε στη νίκη.
Εν ολίγοις ο Ολυμπιακός στο εικοσαήμερο που εργάστηκε με υπηρεσιακό προπονητή, απέτυχε να βελτιώσει τις αδυναμίες του και επιπλέον έχασε την αρκετά καλή ανασταλτική λειτουργία που είχε στο παιχνίδι του. Ο κ. Μιτσελ σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, καθώς θα έχει στη διάθεσή του τους διεθνείς ποδοσφαιριστές από την Πέμπτη, καλείται να αναστήσει αγωνιστικά και ψυχολογικά τους παίκτες του προκειμένου να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στην Λεβάντε αλλά και στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα με τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη.