Μάθετε πώς να τη φτιάχνετε καλύτερα και από τους φούρνους. Προετοιµάστε τα υλικά αποβραδίς και το πρωί κάντε έκπληξη στους αγαπηµένους σας!
Υλικά (για 10-12 άτοµα)
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας περίπου 350 γρ. ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισµα)
- περίπου 100 γρ. κανέλα σε σκόνη (για το πασπάλισµα)
- 1.600 γρ. κρέµα βανίλιας
Για την κρέµα βανίλιας
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 λουβί βανίλιας (τους σπόρους)
- 2 αβγά
- 4 κρόκοι αβγών
- 70 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Κρέµα βανίλιας: Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε τα 3/4 του γάλακτος, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Σε µπολ ανακατεύουµε το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά, τους κρόκους και το κορν φλάουρ, µέχρι να οµογενοποιηθούν. Μόλις πάρει βράση το πρώτο µείγµα, κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουµε το δεύτερο, περνώντας το από σήτα. Επαναφέρουµε στην εστία και ανακατεύουµε µέχρι να κοχλάσει η κρέµα. Αποµακρύνουµε από την εστία, προσθέτουµε το βούτυρο και οµογενοποιούµε ανακατεύοντας. Βάζουµε την κρέµα σε ένα ταψί και την καλύπτουµε µε µεµβράνη εφαρµοστά στην επιφάνειά της, ώστε να µην κάνει κρούστα. Οταν κρυώσει, είναι έτοιµη.
Σύνθεση µπουγάτσας: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουµε στον πάγκο εργασίας τα δύο φύλλα σφολιάτας που περιέχονται στο πακέτο και µοιράζουµε στο κέντρο την κρέµα βανίλιας. Τα κλείνουµε σαν φάκελο και τοποθετούµε την µπουγάτσα στο ταψί µε το κλείσιµο στην κάτω πλευρά. Ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώµα. Την τοποθετούµε σε µια πιατέλα, πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη και κανέλα και κόβουµε σε τετράγωνα.