Η μετακίνηση του Λουκά Βύντρα από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, είχε τελικά την κατάληξη του ενδιαφέροντος που είχε δείξει προ τριετίας η πειραϊκή ΠΑΕ για την απόκτηση του Αγγελου Μπασινά. Η τεχνική ηγεσία και στις δύο περιπτώσεις είχε ανάψει το πράσινο φως, αλλά τα μηνύματα από τους οργανωμένους οπαδούς ήταν αρνητικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μη θέλοντας να διαταράξει τις σχέσεις του με την εξέδρα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έδωσε εντολή να ευχαριστήσουν τον Βύντρα για το ενδιαφέρον που έδειξε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και να τον ενημερώσουν ότι η απόκτησή του τελικά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Η απόσυρση του ενδιαφέροντος για την απόκτηση του Βύντρα, ενδεχομένως είχε να κάνει και με την απόρριψη των προτάσεων της ιταλικής Κιέβο και της βελγικής Σταντάρ για την παραχώρηση του Δημήτρη Σιόβα. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αποκτήσουν δανεικό τον διεθνή αμυντικό με ένα μικρό μίσθωμα και με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Πιθανή αποχώρηση του Σιόβα θα καθιστούσε αναγκαία την απόκτηση του Βύντρα ο οποίος μπορούσε να αγωνισθεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας.
Εκτός των προτάσεων για τον Σιόβα ο Ολυμπιακός είπε όχι και στο ενδιαφέρον της Βαγιαδολίδ για τον δανεισμό του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο τελευταίος ξεκίνησε βασικός στον αγώνα Κυπέλλου με την Καβάλα (1-0) και οι Ερυθρόλευκοι πιστεύουν ότι μπορεί να αναγεννηθεί εφόσον πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε αγώνες.
Τελικά η μόνη «μεταγραφή» του Ολυμπιακού που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, είναι αυτή του προπονητή. Ισπανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης Μίτσελ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Γιάννη Βρέντζο και Ντάρκο Κοβάσεβιτς που βρίσκονται στην Ισπανία και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να έρθει τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, ώστε την Κυριακή να παρακολουθήσει από τις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» τον αγώνα με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μιλάει με προπονητή «εγνωσμένης αξίας και υψηλών προδιαγραφών» επιβεβαίωσε και ο Αντώνης Νικοπολίδης μετά τον αγώνα με την Καβάλα.