Οξύτατη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με τον ίδιο να προσέρχεται στην Ολομέλεια για να ενημερώσει σχετικά με τα επεισόδια. «Αυτά που συνέβησαν χθες ήταν απαράδεκτα. Δεν ήταν απλώς κατάληψη του γραφείου του υπουργού. Ήταν βιαιοπραγίες, έκτροπα, καταστροφή δημόσιας περιουσίας», είπε προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «καταφεύγει σε ωμα ψέματα», ενώ έκανε λόγο για «προβοκάτσιες με κακή σκηνοθεσία».

«Δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα ότι υιοθετώ ακραίες απόψεις και ιδέες. Όλο αυτό το διάστημα αυτό που προσπαθώ είναι να σέβομαι το διάλογο και τη δημοκρατία κι αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη», είπε ο κ. Βρούτσης φανερά φορτισμένος, συμπληρώνοντας ότι «η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία και όσοι την υπηρετούν πρέπει πάνω από όλα να σέβονται τους κανόνες της και όχι να τη χρησιμοποιούν για να την υπονομεύσουν». Αναφερθείς στα γεγονότα είπε ότι «είμαι εδώ να καταγγείλω τους προπηλακισμούς και τη βία», ενώ δήλωσε ότι «η αλήθεια βιάστηκε από εκπροσώπους του ΚΚΕ που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα».

Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμα ότι το υπουργείο «είναι αφύλακτο» και ότι «δεν υπάρχουν εμπόδια να μπει κανείς κάποιος και να φτάσει στο γραφείο μου σε ένα λεπτό». «Όλον αυτό τον καιρό δεν υπήρχε κοινωνική ομάδα που να μη συζήτησα», πρόσθεσε, ενώ κατήγγειλε τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οι οποίοι μπήκαν στο γραφείο «παραβίασαν τα πάντα, δεν ζήτησαν να με δουν, μπήκαν μέσα ανατρέποντας τα πάντα χτυπώντας την αστυνομική φρουρά και σπρώχνοντας τις κοπέλες του γραφείου μου», όπως υποστήριξε.

«Θλίβομαι, δεν θα ήθελα ποτέ να μπω στο Κοινοβούλιο και να λέω τέτοια πράγματα», σημείωσε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Άκουσα την κυρία Παπαρήγα να μου ζητάει το βίντεο για όλη αυτή την εχθροπραξία. Την ενημερώνω ότι δεν υπάρχει βίντεο, υπάρχει όμως βίντεο από την ομάδα κρούσης και φωτογράφοι και τους καλώ να το φέρουν να το δει ο λαός». Και διερωτήθηκε: «Πώς αντιλαμβάνεται η κυρία Παπαρήγα ομάδες που δεν συμμερίζονται τις απόψεις της πως θα της φαινόταν να πάνε στο γραφείο της στον Περισσό, να σπάσουν τα γραφεία και να μπουν μέσα; Στατιστικά έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί», εκτίμησε και κατέληξε: «Την επιταγή από τις καταστροφές πού να τη στείλω; Στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ;».

Απαντώντας ο κ. Παφίλης κατηγόρησε τον υπουργό ότι «έχει περάσει κάθε όριο». «Βρίζει του εργαζομένους και λέει ότι είναι ρουσφετολογικές οι συντάξεις των 400 και 500 ευρώ», σημείωσε, ενώ αναφερθείς στα γεγονότα είπε ότι οι συνδικαλιστές πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο γραφείο του «με τα ονόματά τους και τα πρόσωπά τους καθαρά». «Ο κ. Βρούτσης έφυγε, αρνήθηκε να τους δει, τους επιτέθηκε η φρουρά, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει συνάντηση, και φώναξε τα ΜΑΤ. Ακολούθησαν συλλήψεις, χημικά ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και σήμερα είναι στη σχολή Ευελπίδων και περνάνε από ανάκριση λες και είναι τρομοκράτες», ανέφερε ο κ. Παφίλης.

Μάλιστα έκανε λόγο για «απίστευτη σκηνοθεσία». «Ορίστε φωτογραφίες, βάλτε τες στα πρακτικά. Δείχνει πώς έγιναν οι μετακινήσεις», πρόσθεσε καταγγέλλοντας ότι «έγινε μια κλασική ειρηνική διαμαρτυρία και προσωπικά ο κ. Βρούτσης ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία». «Θέλετε να τρομοκρατήστε τον κόσμο, επιλέγετε το ρόπαλο και την τρομοκρατία. Απέναντι σε αυτά είναι εκατομμύρια άνθρωποι που συνθλίβονται σήμερα», είπε, υπογραμμίζοντας πως «ο λαός θα συσπειρωθεί και θα συντρίψει αυτή την τακτική».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Δ. Παπαδημούλης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, τόνισε: «Επιλέξατε να αντιμετωπίσετε με έναν ακραίο τρόπο αυτό που έκαναν 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Με την κοινή λογική μετά τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήρθαν τα ΜΑΤ και μετά από ώρες καλέσατε την αστυνομία. Πως μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν σκηνοθετήσατε; Γιατί είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει στη πρακτική του ΠΑΜΕ η βία, με το οποίο άλλοτε συμφωνούμε και άλλοτε διαφωνούμε». Και κατέληξε: «Κύριε Βρούτση, σας ανέθεσαν να κάνετε τη βρώμικη δουλειά. Τουλάχιστον μην τη κάνετε με τρόπους που μυρίζουν άσχημα».

Την πλήρη συμπαράσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ΠΑΜΕ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ν. Μαριάς, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «κάθεται σούζα στην τρόικα και επιστρατεύει το δόγμα Δένδια για να καθυποτάξει την στάση των συνδικαλιστών». «Θα το βρείτε απέναντι σας, οδηγείστε σε έναν αυταρχικό κατήφορο», πρόσθεσε.