Πριν αρχίσουν τους πανηγυρισμούς τα στελέχη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την άνοδό τους στις δημοσκοπήσεις, ας ξανακοιτάξουν τα νούμερα τώρα που οι έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι πληροφορήθηκαν πόσο περισσότερο μειώθηκε ο μισθός τους κατ’ εφαρμογήν του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Όποιος έχει την… ατυχία να έχει ακόμη μισθό πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα, είδε το εισόδημά του να μειώνεται από 300-700 ευρώ. Κάτι ανάλογο συνέβη και στις συντάξεις.

Η Ελλάδα έγινε πια η χώρα που οι μόνοι που προστατεύονται είναι οι άνεργοι, οι άποροι και οι ανειδίκευτοι εργάτες. Μόνο εκείνοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης. Μόνο εκείνοι δικαιούνται κοινωνικό τιμολόγιο στην ΔΕΗ.

Αν έχεις προκόψει στην ζωή σου, έρχεται το κράτος και σε τσακίζει. Αν έχεις αποκτήσει ιδιοκτησία -έστω κι αν αυτή δεν σου προσφέρει πρόσθετο εισόδημα- έρχεται ο κ. Στουρνάρας και σε κλέβει! Αν έχεις ένα, δύο ή και τρία παιδιά, το οικονομικό επιτελείο σου βάζει πρόστιμο!

Κι όταν ρωτάς τους κυβερνώντες «πού θα πάει αυτή η κατάσταση», σου απαντούν:

«Είναι δύσκολη περίοδος και όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην σταθεροποίηση της οικονομίας».

Προς το παρόν πάντως, μόνο τα κορόιδα συμβάλλουν στην σταθεροποίηση της χώρας. Μόνο όσοι δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα και τους φορολογεί όλο και παραπάνω το υπουργείο Οικονομικών, επειδή δεν μπορεί να πιάσει κανέναν άλλον.

Προφανώς όσο κόβονται οι μισθοί, η οικονομική κατάσταση θα βελτιώνεται. Αλλά δεν είναι λύση αυτή, ούτε στρατηγική, για την οποία μια κυβέρνηση μπορεί να υπερηφανεύεται…

Τα είπαν ξανά χθες οι δημοσιογράφοι του “MEGA” στον κ. Στουρνάρα και το μόνο που βρήκε να απαντήσει, είναι ότι «μόνο έτσι μπορεί να βγει το πρόγραμμα»!!

Και αγάδες επί τουρκοκρατίας, κάπως έτσι έβγαζαν το οικονομικό τους πρόγραμμα. Σταματούσαν τους ραγιάδες στον δρόμο, κι αν είχαν δύο τάλιρα στην τσέπη, τους έπαιρναν το ένα!

Ξαναγίναμε λοιπόν ραγιάδες, για να γίνει αγάς ο κ. Στουρνάρας..

Αν είναι έτσι εντάξει…

Αλλά ας κάνει και μια δημοσκόπηση η κυβέρνηση από Δευτέρα, να δρέψει τους καρπούς της επιτυχίας της…