Στoν όμιλο Toyota o θρόνος των παγκόσμιων πωλήσεων το 2012

Ο τίτλος του Νο1 των παγκόσμιων πωλήσεων, επέστρεψε στον ιαπωνικό όμιλο για τη χρονιά που πέρασε, καθώς η Toyota κατάφερε να ξεπεράσει τους άλλους δύο διεκδικητές, GM και VW.

Αναλυτικά, ο όμιλος Toyota συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών Hino Motors και Daihatsu, αύξησε τις πωλήσεις του κατά 23% το 2012, φτάνοντας το μέγεθος ρεκόρ των 9,75 εκατομμυρίων μονάδων.

Οι «αντίπαλοι» περιορίστηκαν σε 9,29 εκατομμύρια μονάδες –όμιλος GM- και σε 9,07 εκατομμύρια – όμιλος VW- και στις θέσεις 2 και 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον Ιάπωνα πρωταθλητή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κύριο μερίδιο ευθύνης για την επιτυχία του φέρει η αμερικανική αγορά.

Εκεί, ο ιαπωνικός όμιλος αύξησε το μερίδιο αγοράς του σε 14,4% -από 12,9% το 2011- μειώνοντας ακόμα περισσότερο την απόσταση από το αντίστοιχο ποσοστό της GM (17,9%) και στην έδρα της.

Σε απόλυτα μεγέθη, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με το σήμα Toyota, Lexus και Scion στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 27%, αθροίζοντας σε 2,08 εκατομμύρια μονάδες.

Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα εντός έδρας μεγέθη του ομίλου Toyota που, στην Ιαπωνία διέθεσε το 2012, 2,41 εκατομμύρια μονάδες, επίδοση αυξημένη κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις του ιαπωνικού ομίλου σημείωσαν επίσης αύξηση αν και μικρή, δεδομένων και των συνθηκών. Για την ακρίβεια ο όμιλος Toyota αύξησε τις πωλήσεις του στη γηραιά ήπειρο κατά 2%, φτάνοντας τις 837.969 μονάδες, χάρη κυρίως στην ζήτηση για υβριδικά μοντέλα.

Μόνη απώλεια του ομίλου Toyota για το 2012, ήταν η αγορά της Κίνας όπου οι πωλήσεις του σημείωσαν συρρίκνωση με φόντο τη διαμάχη Ιαπωνίας-Κίνας για σύμπλεγμα νησιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk