Έναν κύκλο 21 νέων δωρεών συνολικού ύψους 8.214.500 ευρώ, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, της τέχνης και του πολιτισμού, ανακοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο της τριετούς πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Συμπεριλαμβανομένων των νέων αυτών δωρεών, το Ίδρυμα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα 53.703.000 ευρώ από τα συνολικά 100 εκατομμύρια του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ενέκρινε τις νέες δωρεές προς 21 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι βοηθούν άτομα και κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα να ανακάμψουν. Παράλληλα, συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων οργανισμών για πιθανή μελλοντική υποστήριξη.
Οι 21 δωρεοδόχοι οργανισμοί ανά τομέα δράσης είναι οι εξής:
Κοινωνική Πρόνοια
Άρσις
Άρτος-Δράση
Αγία Άννα
Γηροκομείο Ζωσιμάδων
Δεσμός
ΜΚΟ Διογένης
Ηθικοθρησκευτικός Σύλλογος «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» Ορφανοτροφείο Θηλέων
Ίδρυμα για το παιδί «Η Παμμακάριστος»
Ιερά Μητρόπολις Λάμπης, Συβριτού & Σφακίων
Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς
Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Καρδίτσας (σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Ηρακλείου
Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου
Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Μονάδα Φροντίδας Ηλικωμένων Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας & Χρονίων Παθήσεων
PRAKSIS
Υγεία
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας –ΕΚΑΒ (σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
Παιδεία
Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων
Οργάνωση Γη
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Τέχνη και Πολιτισμός
Θέατρο Νέου Κόσμου
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνήθους δράσης του Ιδρύματος, και εκτός της πρωτοβουλίας για την κρίση, δύο νέες δωρεές κατευθύνονται προς τους οργανισμούς EuropaNostra, για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του, στην Αθήνα, τον Ιούνιο 2013, και στο RahmiΜ. Koç Foundation for Museology and Culture, για την αναστήλωση της εκκλησίας των Ταξιαρχών, στο Αϊβαλί.