Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε ως εκπρόθεσμη και αβάσιμη την προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με αύξηση των ομάδων (από την επόμενη σεζόν) από 16 σε 18.

Οι Πράσινοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν είτε στο CAS (Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο) είτε στα πολιτικά δικαστήρια…

Αναλυτικά η απόφαση που εξέδωσε η ΕΠΟ:

«Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 26/09/2012 με αριθμό πρωτοκόλλου Ε.Π.Ο. 30.864/27-09-2012 προσφυγή της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κατά του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης «SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Απορρίπτει τον ισχυρισμό της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ περί μη νόμιμης συγκρότησης του παρόντος Δικαστηρίου, λόγω του ότι η θητεία του είχε ρητά παραταθεί με την από 3/9/2012 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ (συνεδρίαση υπ’ αριθμ. 53), η οποία ελήφθη πριν ασκηθεί η προσφυγή της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (26/9/12) και η οποία απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ εξεδόθη νομίμως και σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 1 του εν ισχύ καταστατικού της ΕΠΟ.

Απορρίπτει την προσφυγή της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ως εκπρόθεσμη καθότι ασκήθηκε την 27/9/2012 ήτοι εκτός της διήμερης προθεσμίας που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 41.ΣΤ.3) δεδομένου ότι προσβαλλόμενη απόφαση της Γ.Σ. της SUPER LEAGUE ελήφθη την 24/9/2012.

Κρίνει περαιτέρω την προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιπροσθέτως ως αβάσιμη (ακόμη κι αν δεν απορριπτόταν ως απαράδεκτη – εκπρόθεσμη κατά τα ως άνω), λόγω του ότι η από 24/9/2012 απόφαση της Γ.Σ. της SUPER LEAGUE εξεδόθη σε συμμόρφωση με την από 12/9/2012 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ με την οποία ζητήθηκε η ένταξη των ΠΑΕ Ηρακλής, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου στη Football League και για τους λόγους που αναφέρονται στο αιτιολογικό της παρούσης».