Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες κινήσεις στο πολιτικό φάσμα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πολώνονται γύρω από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣυΡιζΑ. Έπειτα οι υπόλοιπες δυνάμεις είναι καταδικασμένες να κυμαίνονται μεταξύ 4-7%.

Αν συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ειδικά σε θέματα οικονομικών και ασφάλειας, τότε τρίτο κόμμα θα παραμείνει η Χρυσή Αυγή. Έτσι και από Αριστερά και από Δεξιά δεν υπάρχουν περιθώρια για τη δημιουργία ενός νέου χώρου γιατί πολύ απλά το μέρος που επιδιώκει στην παραμονή σ’ αυτή τη θέση με την πορεία που προδιαγράφουν τα Μνημονιακά κόμματα έχει καλυφθεί από τη Νέα Δημοκρατία και απέναντι βρίσκεται ο ΣυΡιζΑ, τα περιθώρια μετά είναι ελάχιστα για τις υπόλοιπες κομματικές μονάδες.

Oπως φαίνεται για τα στελέχη που πρόσκεινται προς τα δεξιά μπορούν να βρούνε καταφύγιο μόνο στη Νέα Δημοκρατία και σε ένα νέο άνοιγμα προς στελέχη που έχουν ξεφύγει από το μαντρί της τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω πόσο πρόθυμος μπορεί να είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς να πάρει πίσω στελέχη που έχουν φύγει κατά καιρούς, πάντως σε περιόδους συσπείρωσης είναι λύση η εισδοχή και έχει δείξει ότι πετυχαίνει.

Από την πλευρά του ΣυΡιζΑ φαίνεται ότι έχουν πετύχει να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών ορφανών της περιόδου και θα συσπειρώσει το μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς, κάτι που δεν συμβαίνει στη Δεξιά που η συσπείρωση δεν είναι ίδια…