Τι σχέση έχει μια γκαλερί με ένα cafe; Αμεση φαίνεται να απαντά με τη νέα του δουλειά ο Αγγελος Σκούρτης, ο οποίος μεταμορφώνει το χώρο μιας γκαλερί σε ένα μικρό cafe με σκοπό την κουβέντα και την επικοινωνία. «Ελα να πιούμε τον καφέ μαζί» είναι ο τίτλος – πρόσκληση της έκθεσής του. «Η τέχνη γι’ αυτό το λόγο γίνεται και γι’ αυτό υπάρχει», είναι η εξήγηση του καλλιτέχνη για την πρωτοβουλία του αυτή που λαμβάνει χώρα στο χώρο τέχνης «Εκφραση – Γιάννα Γραμματοπουλου».
Χρησιμοποιώντας λιτά μέσα όπως τα κατακάθια του καφέ -υλικό που χρησιμοποιεί στη δουλειά του από την δεκαετία του’ 80- αλλά και το τσάκισμα ενός χαρτιού καθώς επίσης και τα πιο απλά αλλά αρχέγονα σχήματα όπως ο κύκλος, το τρίγωνο, αλλά και μια οριζόντια ή κάθετη γραμμή, ο καλλιτέχνης δημιουργεί σύνολα έργων που καταλαμβάνουν το χώρο και συνομιλούν με τον θεατή και θαμώνα.

Με την δουλειά του αυτή ο Αγγελος Σκούρτης θεωρεί πως ξαναπιάνει το νήμα και το νόημα των αρχών της μοντέρνας τέχνης, ενώ προσπαθεί -όπως λέει- να επαναφέρει το νόημα της.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Λίνας Τσίκουτα και η διάρκειά της μέχρι το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Σκούρτης, σαν θαμώνας κι αυτός του χώρου, θα περιμένει τους επισκέπτες για ένα καφέ και κουβέντα.
Αγγελος Σκούρτης
«Ελα να πιούμε τον καφέ μαζί»
Γκαλερί έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου