Δεν ήταν μόνο ο σκοπός της πρόσφατης εκδήλωσης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 29 Ιανουαρίου, αλλά και τα παιδικά χαμόγελα που την πλαισίωσαν τα οποία υπογράμμισαν τη μεγάλη της σημασία. Παρουσία των μικρών που φιλοξενούνται εκεί αλλά και μαθητών από το Γ’ Δημοτικό Τοσίτσειο-Αρσάκειο Εκάλης έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» της Λίζας Πενθερουδάκη. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία. Το βιβλίο η συγγραφέας αφιερώνει στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» όπου και θα διατεθούν τα έσοδα από τις πωλήσεις του.

Η συμβολή των μαθητών από το Γ’ Δημοτικό Τοσίτσειο-Αρσάκειο Εκάλης ήταν ιδιαίτερα σημαντική διότι τα παιδιά εικονογράφησαν τις ιστορίες του βιβλίου. Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τους καλωσόρισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Με χαρά έχουμε σήμερα κοντά μας τη συγγραφέα του βιβλίου «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» αλλά και τους μικρούς ταλαντούχους εικονογράφους, τα παιδιά που με περισσή διάθεση και φροντίδα, διέθεσαν απλόχερα από το πλούσιο απόθεμα της νεανικής τους καρδιάς χρόνο και αγάπη για να δώσουν χρώμα και σχήμα στην έμπνευση και τον λόγο της κυρίας Πενθερουδάκη. Η παρουσία τους όμως εδώ έχει και έναν ακόμα συμβολικό χαρακτήρα. Τον χαρακτήρα της συμπαράστασης προς την αγαπημένη τους συμμαθήτρια, την Μυρτώ, που ήταν μαζί τους όταν ζωγράφιζαν τις εικόνες του βιβλίου, αλλά τώρα είναι εδώ, νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο μας και δίνοντας τον δικό της αγώνα ζωής. Τα παιδιά της τάξης της ήρθαν πρώτα από όλα εδώ για να της συμπαρασταθούν και αυτό μας γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια για αυτά».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε η διευθύντρια του Γ’ Δημοτικού Τοσιτσείου-Αρσακείου Εκάλης, Μαρία Αθανασοπούλου-Ζαχοπούλου, η οποία προλογίζει και τα μικρά όμορφα παραμύθια της Λίζας Πενθερουδάκη και μίλησε με συγκινητικά λόγια για την προσπάθεια των παιδιών και την συμπαράσταση στη μικρή Μυρτώ.

Στη συνέχεια τα παιδιά-εικονογράφοι του βιβλίου της Λίζας Πενθερουδάκη «Καραμελόμπαλες και Πρασινομπίζελα» έκλεψαν την παράσταση με τις δηλώσεις και τα σχόλιά τους σχετικά με την εμπειρία τους να εικονογραφήσουν τα μικρά παραμύθια που συμπεριλήφθηκαν σ’ ένα φιλμάκι που προβλήθηκε.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, η μητέρα της κυρίας Πενθερουδάκη, κυρία Ελένη Πενθερουδάκη, ο καθηγητής Χρήστος Θωμόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η διευθύντρια του Ξενώνα της «Ελπίδας» κυρία Άννα Παναγοπούλου, ο καθηγητής Στέλιος Γραφάκος, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ελπίδα»,οι κυρίες Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Καίτη Βούτσελα, Κέττυ Φιλιππίδου, Μελίνα Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ιωάννα Γκελεστάθη και Χριστίνα Τσατσάκη, δημοσιογράφοι, και άλλοι χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τα παιδιά του Γ’ Τοσιτσείου-Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης.

Το βιβλίο πωλείται αποκλειστικά στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία του Συλλόγου «Ελπίδα» (τηλέφωνο: 210 – 7757153).