Ο Χοσέ Μιγκέλ Γκονσάλες Μαρτίν ντε Κάμπο ή Μίτσελ όπως έγινε διάσημος στον κόσμο του ποδοσφαίρου από την σπουδαία καριέρα που έκανε με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης (1982 –1996), είναι ο προπονητής που επιθυμεί ο Ολυμπιακός να διαδεχτεί τον κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της ομάδας. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θεωρείται υπηρεσιακός καθώς η απόφαση της διοίκησης των ερυθρολεύκων να αναθέσει από τώρα τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος σε προπονητή από την Ισπανία είναι ειλημμένη.
Πληροφορίες από τον Ολυμπιακό αναφέρουν ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα ταξιδέψουν στην Ισπανία οι κκ. Γιάννης Βρέντζος και Ντάρκο Κοβάσεβιτς προκειμένου να συζητήσουν με τον Μίτσελ τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή συμβολαίου και οι οποίες αφορούν κυρίως τη διάρκεια της συνεργασίας και τους βοηθούς που θα τον ακολουθήσουν στον Πειραιά.
Ο 50χρονος κ. Μίτσελ απολύθηκε από την Σεβίλλη στις 14 Ιανουαρίου δηλαδή 5 μέρες προτού ο Ολυμπιακός λύσει τη συνεργασία του με τον κ. Ζαρντίμ. Στον πάγκο της Σεβίλλης κάθισε περίπου ένα χρόνο (από τις 7/2/2012) χωρίς να πετύχει κάτι το εξαιρετικό. Αποχωρώντας άφησε την ομάδα στην 13η θέση της βαθμολογίας. Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ισπανία παρότι δεν έχει πετύχει κάποια διάκριση.
Ο ισπανός κόουτς ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 από την Γ΄ κατηγορία με την Ράγιο Βαγιεκάνο. Το 2006 ανέλαβε την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης την οποία ανέδειξε πρωταθλήτρια στη Β΄ κατηγορία. Στα τέλη του 2009 αντικατέστησε τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού κ. Βίκτορ Μουνιόθ στον πάγκο της Χετάφε στην οποία πήρε μαζί του από τις ακαδημίες της Ρεάλ και τον γιο του Αντριάν. Στη Χετάφε έμεινε έως το 2011 δημιουργώντας μία αξιόλογη ομάδα.
Οι ειδικοί από την Ισπανία υποστηρίζουν ότι είναι σοβαρός, εργατικός και όπου εργάζεται θέλει να είναι το απόλυτο αφεντικό. Στον Πειραιά πάντως ελπίζουν να διδάξει το επιθετικό ποδόσφαιρο του Βαλβέρδε και όχι το αμυντικογενές του Ζαρντίμ.
Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσιεύματα της ισπανικής εφημερίδας «AS» ο Λουτσιάνο Γκαλέτι κέρδισε την δικαστική διαμάχη με τους Ερυθρόλευκους οι οποίοι καλούνται να του καταβάλουν 1.500.000 δολάρια. Ο αργεντινός μέσος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο το 2010 όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά. Πριν λίγους μήνες υποβλήθηκε μάλιστα σε μεταμόσχευση με δότη τον πατέρα του.
Παράλληλα δημοσιεύματα από την Γαλλία και την Ιταλία θέλουν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του επιθετικού της Βαλενσιέν Βινσέντ Αμπουμπακάρ. Το συμβόλαιο του 21χρονου καμερουνέζου λήγει τον Ιούνιο του 2013 και αναζητάει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Για τον Αμπουμπακάρ φέρεται επίσης να ενδιαφέρεται και η Σεντ Ετιέν, οπότε είναι πολύ πιθανό πίσω από το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να κρύβεται το παιχνίδι κάποιου μάνατζερ.

«Μετά την Σεντ Ετιέν, ο επιθετικός της Βαλενσιέν Βινσέντ Αμπουμπακάρ, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.Παρότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του Αλγερινού Ραφίκ Τζιμπούρ, ο ελληνικός σύλλογος θα ήθελε να συμφωνήσει από τώρα με τον Καμερουνέζο φορ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2013. Η αρχική τιμή του ανέρχεται στις 400-500.000 ευρώ.Τη φετινή σεζόν έχει πετύχει δύο γκολ στο πρωτάθλημα, όμως ψάχνεται να συνεχίσει αλλού την καριέρα του» έγραψε η ιστοσελίδα «mercato365.com».