Στη Μίλαν μέχρι το 2017 έναντι 23 εκατ. ευρώ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάριο Μπαλοτέλι, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (29/1) το τηλεοπτικό κανάλι της ομάδας του Μιλάνου. Ο Μπαλοτέλι τα τελευταία 2,5 χρόνια αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, πετυχαίνοντας 20 τέρματα και κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό σταθμό «Sky Italia», το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στη Μάντσεστερ Σίτι σε πέντε συνολικά δόσεις (4 εκατ. ευρώ το χρόνο), ενώ 3 εκατ. ευρώ είναι τα μπόνους που θα καταλήξουν στην τσέπη του 22χρονου επιθετικού.

Καταλυτικό ρόλο στο να ολοκληρωθεί αισίως η μεταγραφή έπαιξε και ο ίδιος ο «Σούπερ Μάριο», καθώς δέχτηκε να ρίξει το ετήσιο κασέ του από τα 5,5 εκατ. ευρώ που έπαιρνε στη Σίτι στα 4 εκατ. ευρώ (συν μπόνους).

Οπως ανακοίνωσε επίσημα η Μίλαν μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της, ο Μπαλοτέλι θα φτάσει την Τετάρτη (30/1) στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο Μιλανέλο την Πέμπτη (31/1), ενώ ενδέχεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την αγαπημένη του ομάδα (έχει εκφράσει εδώ και χρόνια την αγάπη του για τη Μίλαν, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν στην μισητή συμπολίτισσα Ιντερ) κόντρα στην Ουντινέζε, την ερχόμενη Κυριακή.

Σημειώνεται πως ο ιταλός διεθνής φορ επιστρέφει στη Serie A μετά από 29 μήνες απουσίας, έχοντας να επιδείξει με τη φανέλα της Ίντερ (2007-2010) 59 παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία, 20 γκολ και 9 ασίστ.