Το 2014 το ντεμπούτο της τηλεοπτικής μετάδοσης «υπερυψηλής ανάλυσης»

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να είναι η πρώτη χώρα που θα ξεκινήσει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις UHD, ή «υπερυψηλής ανάλυσης» το 2014, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το φορμά UHD, γνωστό και ως 4K, θα υιοθετηθεί πρώτα σε δορυφορικές μεταδόσεις και στη συνέχεια στις ψηφιακές επίγειες μεταδόσεις

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να είναι η πρώτη χώρα που θα ξεκινήσει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις UHD, ή «υπερυψηλής ανάλυσης» το 2014, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η μετάβαση στο νέο σύστημα

Το φορμά UHD, γνωστό και ως 4K, θα υιοθετηθεί πρώτα σε δορυφορικές μεταδόσεις και στη συνέχεια στις ψηφιακές επίγειες μεταδόσεις, γράφει η οικονομική εφημερίδα Asahi και αναμεταδίδει το Reuters. Οι πρώτοι τηλεοπτικοί δέκτες 4K, οι οποίοι προσφέρουν ανάλυση 3840 × 2160 εικονοστοιχεία, διπλάσια σε σχέση με τις τηλεοράσεις HD, έφτασαν πρόσφατα στα ιαπωνικά καταστήματα από τη Sony, την Panasonic και τη Sharp, ενώ αντίστοιχα μοντέλα ετοιμάζει και η νοτιοκορεατική LG Electronics.

Στην Ιαπωνία, το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών σχεδίαζε αρχικά να λανσάρει την υπηρεσία 4K το 2016, αποφάσισε όμως να προχωρήσει νωρίτερα στην υλοποίηση του σχεδίου προκειμένου να τονώσει τη ζήτηση για τις νέες τηλεοράσεις. Η πρώτη μετάδοση τον Ιούλιο του 2014 θα καλύψει τον τελευταίο αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία. Δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν αρχικά σχεδιάζεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες μεταδόσεις 8K το 2016.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science