Τώρα που στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ανακαλύπτουν σιγά σιγά τους κανόνες της πολιτικής, θα ανακαλύψουν και το σφάλμα που εξακολουθούν να κάνουν εκεί στην Κουμουνδούρου, επιχειρώντας να στηρίξουν δηλώσεις στελεχών τους, που ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν.
Μεγαλύτερη ζημιά τους έχει κάνει η προσπάθεια αιτιολόγησης της δήλωσης Κουράκη, από ότι προκάλεσε η ίδια η δήλωση Κουράκη, όταν έγινε στην Θεσσαλονίκη.
Τι πρότεινε ο Κουράκης; Να διακόψει το κράτος την μισθοδοσία των κληρικών και να πληρώνονται στο εξής από τους πιστούς. Να μισθοδοτούνται δηλαδή από εκείνους που ρίχνουν πια μονόλεπτα και δίλεπτα στο παγκάρι, καθώς δεν τους περισσεύει ούτε το μισό ευρώ που έριχναν κάποτε…
Ήταν αναμφίβολα μια άστοχη δήλωση. Αλλά θα είχε ξεχαστεί από την επόμενη ημέρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεφτε στην παγίδα που του έστησε η κυβέρνηση, απαντώντας σε όλες τις ανακοινώσεις της και συντηρώντας την αστοχία του βουλευτή της επί πέντε ημέρες.
Κι ίσως θα μπορούσε να μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, αν έβρισκε το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγνώμη.
Αλλά στην πολιτική θεωρείται θανάσιμο λάθος η συγνώμη…
Στον τομέα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τα χνάρια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που κατέρρευσαν επειδή ουδέποτε παραδέχθηκαν τα λάθη τους και τις αστοχίες των στελεχών τους.
Όλοι όσοι μιλούν από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δίκιο! Και ο Κουράκης, και ο Σταθάς, και ο Διαμαντόπουλος και ο Καραγιαννίδης και ο Παναγούλης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα, δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Κι ότι οι πολίτες περισσότερο εκτιμούν ένα κόμμα που θα πει και μια φορά «συγνώμη λάθος», από τα κόμματα που επιμένουν μονότονα, πως ότι έχουν πει είναι πάντα σωστό.
Όποιο κόμμα το αντιληφθεί πρώτο, θα είναι και το κόμμα που θα κερδίσει…