Μεταβιβάστηκε το 67,5% της Eurodrip

Oλοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 56,49% της εισηγμένης εταιρείας Eurodrip που ανήκε στην Global Finance στο αμερικανικό fund Paine & Partners


Oλοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 56,49% της εισηγμένης εταιρείας Eurodrip που ανήκε στην Global Finance στο αμερικανικό fund Paine & Partners.
Παράλληλα, οι Αμερικανοί απέκτησαν και το 11% που κατείχε έτερος μέτοχος στη Eurodrip και ελέγχουν πλέον το 67,49% του μετοχικού κεφαλαίου και σύντομα θα καταθέσουν υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών.
Η αξία των δύο πακέτων που μεταβιβάστηκαν μέσω του ΧΑ ανήλθε στα 46 εκατ. ευρώ με τίμημα 1,53 ευρώ ανά μετοχή.
Η Eurodrip κατασκευάζει ολοκληρωμένες εφαρμογές στον τομέα της στάγδην άρδευσης, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους αγρότες να μεγιστοποιούν την απόδοση της καλλιέργειας, χρησιμοποιώντας πιο αποτελεσματικά περιορισμένες πηγές νερού. Η εταιρεία, υπό την καθοδήγηση της Global Finance από τα τέλη του 2005 , κατάφερε να υπερδιπλασίασει τον τζίρο της στα 84 εκατ. ευρώ και να 6πλασιάσει περίπου τα κέρδη πρό τόκων φόρων και αποσβέσεων ξεπερνόντας τα 12 εκατ. ευρώ αυξάνοντας σημαντικά το βαθμό εξωστρεφείας της.
Ο όμιλος Eurodrip έχει αυτή τη στιγμή εμπορική παρουσία σε 70 χώρες με λειτουργικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, καθώς και σε ΗΠΑ, Τουρκία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Περού και Μεξικό (μέσω θυγατρικών εταιριών. Συνολικά απασχολεί 500 εργαζόμενους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk