Αύξηση των απευθείας αεροπορικών πτήσεων από Κωνσταντινούπολη προς Μύκονο προβλέπεται το 2013, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια τηςδιεθνούς τουριστικής έκθεσης ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη. Ενδιαφέρον για το νησί εκδηλώθηκε τόσο από μεμονωμένους επισκέπτες, όσο και από Tour Operators που ζήτησαν να ενημερωθούν για τα καταλύματα προκειμένου να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες.

Από την περυσινή χρονιά η Μύκονος συνδέθηκε με την Κωνσταντινούπολη με δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, μέσω της αεροπορικής εταιρίας BORA JET η οποία προτίθεται να αυξήσει εφέτος τις πτήσεις της, ενώ και η εταιρία ATLAS JET αναμένεται να καθιερώσει ανάλογη προσέγγιση, με τελικό αποτέλεσμα τη σχεδόν καθημερινή διασύνδεση με το νησί. Εν τω μεταξύ, για την ενίσχυση της προβολής της Μυκόνου στην τουρκική αγορά προγραμματίζονται ομαδικά ταξίδια με δημοσιογράφους στο άμεσο μέλλον.
Στο περίπτερο του προορισμού στην ΕΜΙΤΤ, διαθέσιμα ήταν φυλλάδια του Δήμου με φωτογραφικό υλικό, χάρτης με χρηστικές πληροφορίες, dvd και αφίσες, ενώ μέσω φορητού υπολογιστή προβαλλόταν συνεχώς ταινία με τις ομορφιές του νησιού.