Ο γραμματέας τηςΚ.Ε.τηςΔΗΜΑΡ,Σπ.Λυκούδης την Τρίτη 29/1/2013 μίλησε στους Γ.Παπαχρήστοκαι ΆρηΡαβανόγια το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτοί δρόμοι δεν υπάρχουν, αλλά θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη στο δικό μας το κόμμα για να κάνει συμμαχίες πολιτικές. Πολύ περισσότερο, εδώ κάνει συμμαχίες και με αντίπαλα κόμματα, πολιτικά και θεωρητικά και ιδεολογικά, όπως είναι η Ν.Δ.

Ακούστε το ηχητικό

Θα μπορούσε να συμπράξει με ένα κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια βάση απολύτως ρεαλιστική και πολιτική. Αν θα μπορούσε να υπάρξει; Με δεδομένη τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμπέσει. Εμείς, η ΔΗΜΑΡ, που αναζητά τη νέα θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη, η οποία θα αισθάνεται ισχυρή, ενιαία, ομοσπονδιακή και προσπαθεί να προχωρήσει, δεν μπορεί να συμπράξει με ένα κόμμα το οποίο λέει ότι αν έρθει στην εξουσία θα καταγγείλει τη σύμβαση και το Μνημόνιο και θα μπει σε ένα νέο κύκλο περιπετειών η Ελλάδα.{{{ moto }}} Είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουμε με μια τέτοια πολιτική; Αποκλείεται. Αλλά αυτό δεν αποκλείει θεωρητικά την ανάγκη να υπάρξει μια επικοινωνία των δυνάμεων της Αριστεράς και να διαμορφώσουμε ενδεχομένως νέες πολιτικές. Το ερώτημα δεν είναι αν θα μπορούσαμε να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ποια πολιτική θα μπορούσε να συμπράξει.