Φέτος, μια χρονιά τόσο δύσκολη όχι μόνο για τους ενήλικους αλλά και για πολλά παιδιά, η Μικρή Πόρτα διάλεξε να παρουσιάσει τη « Η Μικρή Γοργόνα» του Μάϊκ Κένι , μια θαυμάσια, μοντέρνα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού σε μια παράσταση – βάλσαμο.{{{ moto }}}

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος υπογράφει την εμπνευσμένη σκηνοθεσία μιας παράστασης πολύχρωμης, διαδραστικής και με ιδιαίτερο χιούμορ, που είναι βυθισμένη μέσα σε έναν υδάτινο, ευφάνταστο σκηνικό κόσμο!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

H Μικρή Γοργόνα κατοικεί στο βυθό της θάλασσας με τον πατέρα της και τις αδελφές της. Κολυμπώντας μια μέρα ως την επιφάνεια της θάλασσας ανακαλύπτει για πρώτη φορά τον κόσμο των ανθρώπων και ερωτεύεται έναν όμορφο πρίγκιπα. Για να μείνει κοντά του είναι πρόθυμη να απαρνηθεί τον κόσμο της και τους δικούς της, αλλά και να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη φωνή της!

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*

Κάποιοι γονείς ρωτάνε : η παράσταση είναι για μικρά παιδάκια; Άλλοι πάλι ρωτάνε : είναι για κορίτσια; Η παράσταση- όπως κάθε παράσταση της Μικρής Πόρτας, απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας: Στα μικρά παιδιά (αγόρια και κορίτσια) με το παραμυθένιο, πολύχρωμο στοιχείο της και στα μεγαλύτερα, (αγόρια και κορίτσια) με το βαθύτερο περιεχόμενο της ιστορίας που έχει σχέση με το αναπόφευκτο πέρασμα των παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Διαπραγματεύεται ακόμα τις σχέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα τα οποία είναι διαφορετικά, είτε από τη φύση είτε από τη θέση τους, ή ανήκουν ακόμα και σε διαφορετικούς κόσμους.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*

Η μετάφραση του έργου είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ευαγγελίας Θεριανού, η κίνηση του Χρίστου Παπαδόπουλου , η εικονογράφηση των σκηνικών του Βίκτορα Μοσχόπουλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτης , ο Τάσσος Αγγελόπουλος.

Παίζουν : Μαρία Σκουλά και Γιώργος Χρυσοστόμου

Οι προσκλήσεις ισχύουν για την παράσταση της Κυριακής 03/02/2013

* Στους διαγωνισμούς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα sms που θα αποστέλλονται στο 54010 κατά τη διάρκεια της εκάστοτε εκπομπής