Ανοικτό το ενδεχόμενο να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, στις εκλογές του 2016, άφησε η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σε κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον πρόεδρο Ομπάμα στο CBS.

«Είμαι ακόμα υπουργός Εξωτερικών, είμαι λοιπόν ακόμα μέσα στην πολιτική και δεν έχω το δικαίωμα να απαντώ σε αυτές τις ερωτήσεις , σχετικά με τις επόμενες προεδρικές εκλογές», τόνισε η Κλίντον στην εκπομπή «60 minutes», που προβλήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, λίγες ημέρες προτού η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών παραδώσει τα ηνία του υπουργείου στον Τζον Κέρι.

«Όμως ο πρόεδρος και εγώ ανησυχούμε πάρα πολύ για το μέλλον της χώρας μας και δεν πιστεύω πως εκείνος ή εγώ μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα συμβεί αύριο ή την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε η Κλίντον.

Η 65χρονη Κλίντον δεν έχει δώσει σαφείς ενδείξεις για τις μελλοντικές της προθέσεις, αν και όλη η Ουάσινγκτον θεωρεί βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια για την αμερικανική προεδρία τον Νοέμβριο του 2016. Η Κλίντον αποχωρεί σε μια στιγμή
που η δημοτικότητά της είναι στο υψηλότερο επίπεδο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την χαρακτηρίζουν «διασημότητα». Η ίδια πάντως στο πρόσφατο παρελθόν έχει διαψεύσει πως θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, από το 1993 ως το 2001 ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008. Προς μεγάλη έκπληξη, ο Ομπάμα την διόρισε υπουργό Εξωτερικών αμέσως μετά την πρώτη ορκωμοσία του.

Η σχέση του Ομπάμα με το ζεύγος Κλίντον χρονολογείται από παλιά. «Θεωρώ την Χίλαρι πιστή φίλη», απάντησε ο αμερικανός πρόεδρος όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη σχέση του με την Κλίντον. «Μια σχέση ζεστή και στενή», είπε
χαρακτηριστικά ο Ομπάμα χωρίς να αρνηθεί ότι υπάρχουν «σημαντικές διαφορές» ανάμεσά τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2017, αλλά ήδη πολύ είναι εκείνοι που συζητούν αν διάδοχός του θα είναι ο Τζο Μπάιντεν, σημερινός αντιπρόεδρος ή η Χίλαρι Κλίντον.

«Εσείς οι δημοσιογράφου είστε αδιόρθωτοι: ορκίστηκα πριν από τέσσερις ημέρες και με ρωτάτε για τις προεδρικές εκλογές μετά τέσσερα χρόνια», αστειεύτηκε ο Ομπάμα στην συνέντευξη.