Τη στιγμή κατά την οποία ο ΒραζιλιάνοςΝτένις Σόουζα«πάγωσε» το ΟΑΚΑ δίνοντας το προβάδισμα (0-1) στον ΟΦΗ, ο επιθετικός της ΑΕΚΑντώνης Πετρόπουλοςμπόρεσε να μετατρέψει την απογοήτευση της στιγμής σε ισχυρό κίνητρο. Με δική του κεφαλιά η Ενωση ισοφάρισε (1-1) στο 56′, ενώ εκμεταλλευόμενος το ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα του ΟΦΗΜιχάλη Αγριμάκη, οΜιχάλης Παυλήςχάρισε στο 81′ την πολύτιμη νίκη, που φέρνει τους Κιτρινόμαυρους στη 12η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς.

Για τρίτο σερί αγώνα ο Πετρόπουλος απέσπασε τον τίτλο του MVP υποστηρίζοντας ότι «ακόμη και στο 0-1 πιστεύαμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι αφού και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Θέλω να αφιερώσω το βραβείο μου σε όλα τα παιδιά γιατί όλοι δίνουν το καλύτερο που μπορούν». Οσο για τις όποιες απαντήσεις δίνει στον αγωνιστικό χώρο;

«Εγώ δεν δίνω απαντήσεις σε κανέναν», αποκρίθηκε με αφοπλιστικό τρόπο. «Ξέρω ποιος είμαι και προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Σίγουρα είναι σημαντικό να σε πιστεύει μια ομάδα. Μπαίνω στο γήπεδο και νιώθω καλύτερα. Αυτό που μετράει δεν είναι μόνο το γκολ, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή μας χρειάζεται όλους μέσα στο γήπεδο. Κάθε ματς από εδώ και πέρα θα είναι δύσκολο. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος γνωρίζοντας ότι έτσι θα είναι η κατάσταση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτό που με χαροποιεί είναι πως όλα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο».

Λίγες ώρες αργότερα ο 27χρονος επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα «Ωρα των Σπορ» αποκαλύπτοντας ότι δεν σκέφτεται καν τα σενάρια περί υποβιβασμού στη Β’ Εθνική, μίλησε για το δέσιμό του με την ΑΕΚ, έδειξε να κολακεύεται από τη σύγκριση με τονΝίκο Λυμπερόπουλοκαι ευχήθηκε να περάσει το κατώφλι της Εθνικής Ανδρών.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Για το «δέσιμό» του με την ΑΕΚ: «Έχω δεθεί με την ΑΕΚ από την πρώτη μέρα που ήρθα, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, αλλά ήθελα να έρθω στην ΑΕΚ και να φορέσω τη φανέλα της. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα τα παιδιά με δέχτηκαν γρήγορα. Με βοήθησαν πολύ ο προπονητής, η διοίκηση και ο κόσμος. Μου δείχνουν πως με πιστεύουν κι αυτό μου δίνει ψυχολογία. Ακόμη δεν έχω καταφέρει τίποτα».

-Για τα απαισιόδοξα σενάρια:«Δεν θέλω να αναφέρομαι καν στη λέξη »υποβιβασμός». Δεν υπάρχει καν αυτό όταν μιλάμε για την ΑΕΚ. Πιστεύω πως θα φύγουμε γρήγορα από τη δύσκολη θέση. Πρέπει να ματώνουμε τη φανέλα σε κάθε ματς για να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη ζώνη. Είμαστε καλά, βελτιωνόμαστε συνεχώς και πιστεύω πως στο τέλος δεν θα έχουμε πρόβλημα. Νομίζω πως όλα είναι στο χέρι μας και εξαρτάται από μας και μόνο το πού θα βρεθούμε στο τέλος της χρονιάς».

-Για τις συγκρίσεις με τον Νίκο Λυμπερόπουλο:«Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Ο Λυμπερόπουλος είναι ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής και μακάρι να καταφέρω να πετύχω όσα πέτυχε αυτός με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τον θαυμάζω γιατί εκτός από μεγάλος παίκτης είναι και φανταστικός άνθρωπος».

-Για τις απαντήσεις που δίνει στα γήπεδα:«Δεν έχω να δώσω καμία απάντηση και σε κανέναν. Ξέρω ποιος είμαι και ποιες είναι οι δυνατότητές μου. Εγώ κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου και τίποτα περισσότερο».

-Για τον κόσμο της ΑΕΚ:«Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι απίστευτος. Απέναντι στον ΟΦΗ 10.000 άτομα τραγουδούσαν μέσα στη βροχή. Είναι τεράστια η δύναμη που αντλούμε από αυτούς. Τους χρειαζόμαστε και τους έχουμε ανάγκη».

-Για το ενδεχόμενο κλήσης του στην Εθνική:«Φυσικά και υπάρχει στο μυαλό μου η Εθνική. Ποιος παίκτης δεν θέλει να παίξει με την εθνική του ομάδα; Από εκεί και πέρα είναι θέμα προπονητή αν θα με επιλέξει κάποια στιγμή. Μακάρι να συμπεριληφθώ κάποια στιγμή στα πλάνα του κ. Σάντος».