Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στο επικείμενο (Δευτέρα 4/2, 19.00) ντέρμπι της Α1.

Με την προσήκουσα σοβαρότητα και ευαισθησία, που όφειλαν να δείξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/1) στο ΣΕΦ η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να τηρηθούν πριν και κατά τη διάρκεια του επικείμενου (Δευτέρα 4/2, 19.00, ΕΤ1) ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για τη 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράγοντες των «αιωνίων» δεσμεύτηκαν να συμβάλουν, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά γνωρίζοντας, φυσικά, ότι μετά την ήττα (76-71) των Ερυθρόλευκων από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, η έκβαση της αναμέτρησης θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική κατάταξη της βαθμολογίας και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.
Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει (64-60) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, επομένως αυτή τη στιγμή _ και ενώ οι Πειραιώτες έχουν μια νίκη περισσότερη από τους Πράσινους _ όλα είναι «ανοικτά». Μεσολαβεί, βέβαια, το αποψινό (Δευτέρα 28/1, 19.00, ΕΤ1) παιχνίδι ΠΑΟ – Αρη στο ΟΑΚΑ, με το οποίο ολοκληρώνεται η 14η αγωνιστική και φαβορί είναι οι Πράσινοι.
Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση:
«Σε εξαιρετικό κλίμα, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, και με απόλυτη διάθεση συνεργασίας των εκπροσώπων των δύο ομάδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα ) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η καθιερωμένη ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα τάξης και ασφάλειας και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα πρωταθλήματος μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 19.00 ), στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν : Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Γιάννης Διαμαντόπουλος, πλαισιούμενος από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γεώργιος Κονδύλης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Χρήστος Σταυρόπουλος, Κώστας Ζαχαρόπουλος), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Μιχάλης Γεωργαντής) και από πλευράς του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Αρώνης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες .

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία επισημάνθηκε απ´όλους η αναγκαιότητα των προληπτικών ελέγχων από την Αστυνομία, κατά την προσέλευση των φιλάθλων, αποφασίστηκαν εκ νέου :
– Η τοποθέτηση του διπλού ειδικού προστατευτικού πλέγματος (δίχτυ), σε κάθετη θέση, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων απ´την κερκίδα. Το δίχτυ που είναι αναρτημένο στην οροφή, και φτάνει έως το δάπεδο, θα καταλαμβάνει περιμετρικά σχεδόν τα 3/4 του εύρους των κερκίδων.

– Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 ( θέσεις 105), 125 (θέσεις 105 ) και 126 ( θέσεις 97) , δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω απ´τους πάγκους των ομάδων.
– Η έκδοση συνολικά 10.780 εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ

– Η διάθεση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τις ανάγκες του αγώνα , 150 ανδρών ιδιωτικής ασφάλειας, εκ των οποίων 8 θα βρίσκονται πάνω απ τη φυσούνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για την προστασία της αποστολής του Παναθηναϊκού.

– Αστυνομική δύναμη θα υπάρχει πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ δύναμη της Αστυνομίας θα αναπτύσσεται στη φυσούνα κατά την είσοδο και έξοδο του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την είσοδο –έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η φυσούνα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας.

– Αυξημένη αστυνομική παρουσία, έχει προβλεφθεί στο χώρο της εισόδου των δημοσιογράφων, καθώς επίσης στους διαδρόμους. Φυλασσόμενοι θα είναι και οι χώροι υγιεινής (wc)

– Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16.00, δηλαδή τρεις ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού (19.00).

– Πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους του Σταδίου. Μάλιστα την Κυριακή, παραμονή της αναμέτρησης, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα μετά από τις 5 μ.μ.

– Η τοποθέτηση των περιμετρικών κουλουάρ για την ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει την επομένη του ντέρμπι, για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

– Η πρόσβαση των φιλάθλων στις θύρες εισόδου, θα γίνεται ΜΟΝΟ απ´την πλευρά της ράμπας του ΗΣΑΠ και την αντίστοιχη ράμπα της λίμνης.

– Όλες οι θύρες εισόδου –εξόδου, για λόγους ασφάλειας, θα παραμένουν φυλασσόμενες, αλλά ξεκλείδωτες, όλο το χρονικό διάστημα που οι φίλαθλοι θα βρίσκονται στο Στάδιο, ενώ μετά την έναρξη του αγώνα, θα « απελευθερωθεί » το μεταλλικό πλέγμα στα τουρνικέ των θυρών εισόδου.

Παράλληλα :
– Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

– Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο, θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.

– Στο parking Α’ θα σταθμεύσουν μόνο οχήματα κατόχων σχετικών διαπιστεύσεων και αντίστοιχων εισιτηρίων διαρκείας, Η είσοδος κατόχων προσκλήσεων θα γίνεται από τη θύρα των επισήμων.

– Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.

– Αναφορικά με την είσοδο των δημοσιογράφων (και των τεχνικών), θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα».