Η έλλειψη λεωφορείων και τρόλεϊ, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, οδήγησε όσους διαμένουν σε περιοχές που εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, να χρησιμοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας τα αυτοκίνητα τους· αρκετοί για να φτάσουν, τουλάχιστον, στον πλησιέστερο σε αυτούς σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), που λειτουργούν κανονικά μετά την επιστράτευση του προσωπικού.

Υπενθυμίζεται πως ο Δακτύλιος ισχύει κανονικά. Ετσι από το πρωί εμφανίστηκαν και πάλι κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετούς οδικούς άξονες, κυρίως σε όσες περιοχές δεν καλύπτονται από τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Ενδεικτικά λίγο μετά τις 10 το πρωί αυξημένη ήταν η κίνηση στην οδό Πατησίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατήσια, αν και αρκετές συνοικίες εξυπηρετούνται από παρακείμενους σταθμούς του Ηλεκτρικού.
Επίσης με μειωμένη ταχύτητα γινόταν η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος του Χαλανδρίου, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ρεύμα προς Αμπελοκήπους, στην οδό Πανεπιστημίου, στο «τρίγωνο» των Αμπελοκήπων, αλλά και στην άνοδο της Μεσογείων προς Αγία Παρασκευή, αν και ο συγκεκριμένος δρόμος διαθέτει αρκετούς σταθμούς του Μετρό.