30.03.2010 είχα σχολιάσει «Αναφορικά με την ορθότητα ή όχι σε σχέση με αναμενόμενα αποτελέσματα των όποιων μέτρων πήρανε ή θέλανε να πάρουν , είναι προφανές ότι χωρίς κλίμα εμπιστοσύνης, αντικειμενικό προσδιορισμό , σωστή διάγνωση , εντοπισμό και δίκαιη επιβεβαίωση των αιτιών που μας έφερε σε αυτή τη κατάσταση , κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη »

Όμως για ποια εμπιστοσύνη μιλάμε για να πεισθούμε οι φορολογούμενοι πολίτες , όταν κάποιοι …….πρόλαβαν στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς επιπτώσεις και π.χ. δικαιολόγησαν υπέρογκα ποσά με άτυπες δωρεές φίλων και γνωστών ? Οταν κάποιοι, θησαύρισαν και εξακολουθούν να αποθησαυρίζουν κέρδη να δημιουργούν ….αποθεματικά , παρά τις υπέρογκες οφειλές τους στο ΙΚΑ και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία ? Οταν κάποιοι που ίσως ακόμα να βρίσκονται ανάμεσα μας, αποφάσιζαν να …..διανέμουν ΚΕΡΔΗ των ΔΕΚΟ και άλλων κοινωνικοποιημένων κρατικοελεγχόμενων , π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ., ενώ βάσει ισολογισμού τους – πλασματικού βέβαια-είχαν ήδη χρεοκοπήσει?

Οταν κάποιοι τραπεζικοί που το παίζουν -δυστυχώς εκβιαστικά – θεματοφύλακες της εθνικής μας οικονομίας, παίρνουν και με νόμο συγχωροχάρτι για τις μέχρι σήμερα παρανομίες τους , για πανωτόκια, παράνομες χρεώσεις και μαφιόζικες συμπεριφορές – ακολουθούμενες πρακτικές τις ονόμασε η αρμόδια κ. υπουργός – σε βάρος ανυποψίαστων συναλλασσόμενων πολιτών?

Όμως για ποια μέτρα και για ποια εφαρμογή τους μιλάμε ? Το timing σας λέει κάτι ? Είναι τα όποια έστω σωστά μέτρα ικανά να ανακουφίσουν βραχυπρόθεσμα την αγορά , ή παίρνονται γιατί τα εισηγήθηκαν οι γνωστοί άγνωστοι που πάντα γνώριζαν, ή έπρεπε να γνωρίζουν τις πραγματικές αιτίες που δημιούργησαν τη κατάσταση και οι οποίοι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΕ ΙΔΟΟΤΕΛΗ , ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ , την ατιμωρησία και παραγραφή παράνομων και βλαπτικών για το κοινωνικό σύνολο πράξεων και παραλείψεων τους , συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των αρμόδιων υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών ?

Πότε και ποιος επιτέλους θα αντιληφθεί ότι , οι ίδιοι οι εισηγητές των μέτρων που με τις πράξεις και παραλείψεις τους έχουνε ζημιώσει το πανελλήνιο , επιμένουν να μας πιπιλίζουν τον εγκέφαλο ότι, για όλα φταίνε οι …διεθνείς κερδοσκόποι ! Είναι της παρούσης οι όποιες εισοδηματικές περικοπές που ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ … ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ και ανυποψίαστων πολιτών , τους οποίους από τη μια μέρα στην άλλη λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους καθιστούν αυτομάτως αφερέγγυους με τις όποιες γνωστές δυσμενείς επιπτώσεις στις συναλλαγές τους αυτή η κατάσταση συνεπάγεται?

Ακόμα για ποια αποτελεσματικότητα των όποιων μέτρων μπορούμε να μιλάμε χωρίς το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης και την συνειδητή αποδοχή τους από τους πολίτες, όταν κάποιοι αμετανόητοι –ευτυχώς κάτω του 10 % -προτείνουν ή να φύγουμε ή να μας διώξουνε από την ΟΝΕ και την ΕΕ, προφανώς ελπίζοντας ότι έτσι οι ίδιοι , η οι …κολλητοί τους, θα πάρουν άφεση αμαρτιών και θα ξεχάσουμε τις παρανομίες τους.

Όταν κάτι σαν αυτούς, όπως και οι κάθε είδους …..ανίκανοι και ανεπαρκείς ….με το ζόρι μάγκες και δήθεν ρεαλιστές αυλοκόλακες και αυθαίρετοι εκφραστές του …κόμματος, μπλέξανε την οικονομική κρίση και τα σκάνδαλα στη χώρα μας , με την …ελληνική καταγωγή και την Εθνική μας κυριαρχία ! Οταν οι ……αρμόδιοι δέχονται να παρασύρονται από …..σοβαροφανείς μαθητευόμενους μάγους και τα τσιράκια τους , συνεπικουρούμενοι από τους κάθε λογής κλακαδόρους τους , που τα ρίχνουν τώρα στις…γερμαναρούδες, τους βρυξελόπουλους και στους …κουτόφραγκους , ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ….. ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ .

Όμως και τότε όπως θα πρέπει να θυμόσαστε με την αλλαγή το 81 , κάποιοι – δηλαδή οι ίδιοι – είχαν εισηγηθεί και πέτυχαν την εφαρμογή του γιουγκοσλαβικού μοντέλου τότε με την ΑΤΑ , έπειτα συνέχισαν το αμαρτωλό νομοθέτημα περί τεκμηρίων σε βάρος κυρίως των ΜΜ και απλών φορολογούμενων και έτσι φθάσαμε αισίως στο μεγάλο φαγοπότι σε βάρος των…… ελλήνων ιθαγενών, υποστήκαμε και το θρίλερ του C4I και του Βατοπαιδίου και με τις εισηγήσεις και υποδείξεις τους ακόμα και τώρα επιδιώκουν με μανία την μετατροπή της χώρας μας σε ….μεταναστευτική χώρα προφανώς για να θολώσουν το τοπίο, μπας και τη σκαπουλάρουν μόνο με τις ….πολιτικές ευθύνες, πάλι a la mea culpa.

Ποιος πιστεύει αλήθεια ότι θα καταφέρουμε να ….οργανώσουμε μέχρι τον Φεβρουάριο του αγίου…. 201……. το κράτος , η μήπως έχουμε οριστικά αργήσει ? Όχι δεν έχουμε καθόλου αργήσει . Το μόνο που αργήσαμε είναι να επιτρέψουμε και την ελεύθερη οπλοφορία , γιατί χάνουμε ….ΦΠΑ και δασμούς από την λαθραία εισαγωγή καλάσνικοφ και ρεβόλβερ. Ομως όπως γνωρίζουν, η θα έπρεπε να γνωρίζουν οι ….αρμόδιοι , τόσο ο ΦΠΑ , όσο και τα έσοδα του κράτους από μία πηγή παραγωγής ξεκινάνε και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! Αυτή τη πηγή να αναζητήσουν . γρήγορα και άμεσα, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ …γδαρμένο και ταλαιπωρημένο …καταναλωτή !

Εαν δεν το κατανοήσουν και οι σημερινοί , τότε και αυτοί προορίζονται για παραπλανηθέντες υπουργοί και όπως ζήσαμε πρόσφατα , εμείς …οι ευρωπαίοι, θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και δεν θα περιμένουμε άλλο το ….ΔΝΤ να μας σώσει ….. με τα γνωστά μέτρα της ποτοαπαγόρευσης της εποχής του Αλ Καπόνε !