Για την ανάμειξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης{{{ moto }}}

Η συμβολή του ΔΝΤ στο όλο οικονομικό πρόγραμμα είναι πάρα πολύ μικρή, σε σχέση με αυτά που έδωσαν οι λαοί της Ε.Ε. Μιλάμε για κάπου 25 δις σε σύνολο 250 δις δανείων που πήρε η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια. Η παρουσία του ήταν επιθυμητή από τους Γερμανούς στο μηχανισμό που συγκροτήθηκε εκείνη την εποχή. Το θέμα που άνοιξα, όμως, αφορούσε την προηγούμενη περίοδο. Συμμετείχε λοιπόν το ΔΝΤ και αυτό αποτέλεσε εργαλείο πολιτικής πειθούς της Μέρκελ προς τους Γερμανούς πολίτες για τα μέτρα του Νότου και στην πορεία αποδείχθηκε ότι το ΔΝΤ δεν είχε συμβολή στην εφαρμογή των προγραμμάτων, καθώς η επίβλεψη των προγραμμάτων γίνεται από την Ε.Ε. Σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό, από δύο υπουργεία που πέρασα.

Άρα, ούτε συμμετοχή στα χρήματα είχε καθοριστική ούτε στην καθημερινότητα εφαρμογής του προγράμματος. Από εκεί και πέρα, με τις δικές του εκθέσεις, καθώς ασχολείται με το φτωχότερο κόσμο, αποτελεί θρυαλλίδα των πολιτικών κρίσεων κάθε λίγο και λιγάκι. Δείτε τώρα την έκθεση και όσα λένε τα στελέχη του για πρόσθετα μέτρα κτλ.

Για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο εν λόγω ζήτημα

Είναι διαρροή, δεν δίνουμε καμία σημασία.

Για το αν ο ίδιος στηρίζει την κυβέρνηση

Προφανώς. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Απλώς έχω πει ότι τώρα είναι ώρα για αντιυφεσιακές πολιτικές, τις οποίες δεν έχουμε δει. Έχω κάνει μια πρόταση π.χ. για την αυτοαδειοδότηση των επιχειρήσεων. Αν δεν γίνει δεκτή ως τις 15 του μήνα, θα καταθέσω εγώ πρόταση νόμου.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ