Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο μεγάλος νικητής του εφετινού Αυστραλιανού Οπεν. Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε 3-1 σετ (6-7, 7-6, 6-3, 6-2) στον τελικό του Σκοτσέζου Αντι Μάρεϊ (νο 3) και έφτασε για τρίτη συνεχόμενη φορά (2011,2012, 2013) και τέταρτη συνολικά (2008) στην κατάκτηση του τουρνουά της Μελβούρνης, επίδοση που έχουν πετύχει κατά το παρελθόν μόνο ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ και ο Αμερικανός Αντρέ Αγκασι, ο οποίος έκανε και την απονομή του τροπαίου.

Ο Μάρεϊ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Μολονότι κέρδισε το πρώτο σετ στο τάι μπρεϊκ (7-6), είχε την ευκαιρία να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 2-0 σετ, αλλά ηττήθηκε στο τάι μπρέικ (6-7) του δεύτερου σετ.

Το παιχνίδι πήγε στο 1-1 και από εκεί και πέρα, ο Τζόκοβιτς ήταν αυτός που κυριάρχησε στο κορτ. Στο τρίτο σετ ο ρυθμός έπεσε, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε ο Σέρβος κερδίζοντας εύκολα 6-3 γκέιμς. Ακόμη πιο εύκολη όμως ήταν η επικράτησή του στο τέταρτο σετ. Εκανε δύο γρήγορα μπρέικ, προηγήθηκε με 5-1 και τελικά κέρδισε το σετ (6-2) και τον αγώνα για να πανηγυρίσει τον έκτο τίτλο Γκραν Σλαμ της καριέρας του (4 Αυστραλιανά, 1 Ουΐμπλεντον, 1 Αμερικάνικο).