Προσωπικά υποστηρίζω απολύτως το αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ η ίδια η Λαγκάρντ.
Το θεωρώ αυτονόητο.
Αφενός επειδή η λίστα φέρει το όνομά της –πράγμα που σημαίνει ότι στην αντίστοιχη επιτροπή για τη Siemens οφείλει να κληθεί απαραιτήτως να καταθέσει και ο αείμνηστος βαρόνος Werner von Siemens!
Αφετέρου επειδή είναι, νομίζω, η μοναδική ευκαιρία που θα έχει η σημερινή διευθύντρια του ΔΝΤ να γνωρίσει από κοντά την περίπτωση που ονομάζεται Ζωή Κωνσταντοπούλου. Προτού συλληφθεί φυσικά –η διευθύντρια, όχι η Ζωή...
Και να μην κληθεί στην επιτροπή μόνο η Λαγκάρντ.
Κατά την άποψή μου οφείλει να κληθεί και ο Ντομινίκ Στρος-Καν –που ήταν στο ΔΝΤ πριν από τη Λαγκάρντ.
Να κληθεί και η καμαριέρα που… ξέρετε με τον Στρος-Καν!
Διότι τώρα που το καλοσκέφτομαι μια αναμέτρηση Ζωής – καμαριέρας υπόσχεται περισσότερα ακόμη και από μια αναμέτρηση Ζωής – Λαγκάρντ.
Με άλλα λόγια και για να το πω διαφορετικά: αν το ζητούμενο είναι να γίνει τσίρκο η επιτροπή, τότε υπάρχουν πολλοί τρόποι να το προσπαθήσουμε.
Ας προτιμήσουμε τουλάχιστον εκείνους που έχουν περισσότερη πλάκα. Μπορεί να μη βγάλουμε άκρη αλλά τουλάχιστον δεν θα στερηθούμε μέσα στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε μια ευκαιρία να το διασκεδάσουμε.

Ζωή – καμαριέρα,
λοιπόν, όλα τα λεφτά!..
Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα θα πρέπει απαραιτήτως να μπει και κάμερα (όπως άλλωστε ζήτησε εγκαίρως η Ζωή…) για να βλέπουμε τη «βιολογική εικόνα» της μάρτυρος.
Μη με ρωτήσετε βεβαίως τι σχέση έχει η καμαριέρα με τη λίστα. Ούτε οι περισσότεροι άλλοι μάρτυρες που προτείνονται από τα διάφορα κόμματα έχουν σχέση με την υπόθεση.
Προκειμένου λοιπόν να ακούμε τον κάθε περαστικό αρκουδιάρη να υποδύεται τον ειδήμονα επί του θέματος, χίλιες φορές η καμαριέρα. Και με κάμερα.
Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι ότι η πολιτική διαθέτει πάντα χίλιους τρόπους για να ξεφτιλίσει τον εαυτό της. Θέλω να ελπίζω ότι η επιτροπή θα επιλέξει τους καλύτερους.
Τους πιο εντυπωσιακούς. Τους πιο κραυγαλέους. Τους πιο θεαματικούς.
Και κυρίως τους πιο πλακατζίδικους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ