Αν και έχασε το πρώτο σετ, η Βικτόρια Αζαρένκα δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί και κατάφερε να κατακτήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο Αυστραλιανού Οπεν. Η λευκορωσίδα τενίστρια, στον τελικό του απλού γυναικών επικράτησε 4-6, 6-4, 6-3 της «σούπερ» Κινέζας Λι Να, η οποία αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερό αστράγαλο κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε και δεύτερη πτώση στις αρχές του τρίτου σετ! Έπεσε τόσο άσχημα, μάλιστα, που χτύπησε στο κεφάλι και χρειάστηκε και δεύτερο ιατρικό τάιμ άουτ.

Για την 23χρονη νικήτρια, νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος σε Γκραν Σλαμ μετά τον περσινό στη Μελβούρνη, ενώ μέσα στο 2012 έφτασε στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον και στον τελικό του US Open.

«Ήταν δύο μεγάλες εβδομάδες για εμένα», είπε στην τελετή απονομής η μεγάλη νικήτρια και συμπλήρωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τον κόσμο και τους διοργανωτές του τουρνουά. Θα έχω πάντα υπέροχες αναμνήσεις από αυτό το κορτ. Εύχομαι τα καλύτερα στη Να Λι».

Την αποθέωση γνώρισε η Λι, όταν παρέλαβε το βραβείο της: «Συγχαρητήρια στη Βικτόρια», είπε το νο6 και από τη Δευτέρα νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και συνέχισε: «Πριν από δύο εβδομάδες έλεγα ότι η ομάδα μου με πιέζει πολύ, αλλά τελικά δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη. Ξέρω ότι δεν είμαι νέα, όμως ανυπομονώ να επιστρέψω του χρόνου».