Ο λεγόμενος και «Ιταλός βασιλιάς των Παπαράτσι», που εκβίαζε διασήμους για να μην δημοσιευθούν σκανδαλοθηρικές φωτογραφίες που τραβούσε συνελήφθη από την πορτογαλική αστυνομία στην Λισαβώνα, και επιστρέφει με χειροπέδες στην πατρίδα του την Ιταλία.
Ανάμεσα στα θύματα του 39χρονου Φαμπρίτσιο Κορόνα ήταν ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες, ακόμη καi μία κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Απαίτησε ποσό 40.000 ευρώ από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μίλαν, τον Βραζιλιάνο Αντριάνο, για να μη δώσει σε σκανδαλοθηρικές εφημερίδες και περιοδικά φωτογραφίες του παίκτη από ένα πάρτι στο οποίο απολάμβανε τη συντροφιά πολλών και όμορφων γυναικών.

Με δάκρυα στο μάτια, συνοδευόμενος από Ιταλό αστυνομικό, ο Κορόνα μπήκε στο αεροπλάνο της επιστροφής, όπου τον περιμένουν αρκετά χρόνια στην φυλακή μετά την καταδίκη του για τους εκβιασμούς.
Το εφετείο επικύρωσε, την Παρασκευή, την ποινή φυλάκισης των πέντε ετών που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως, επειδή ο Κορόνα κρίθηκε ένοχος για τον εκβιασμό του Γάλλου διάσημου ποδοσφαιριστή Νταβίντ Τρεζεγκέ, από τον οποίο ζήτησε 25.000 ευρώ για να μην δημοσιευθούν φωτογραφίες που έδειχναν τον παντρεμένο άσο των γηπέδων να βγαίνει από νάϊτκλαμπ συντροφιά με μια κοπέλα.
Επειδή φυγοδίκησε και κατέφυγε στην Πορτογαλία, η ποινή φυλάκισης του 38χρονου Κορόνα αυξήθηκε σε 7 χρόνια και 10 μήνες.
«Ηθελα να κάνω μια νέα αρχή εκεί, επειδή πιστεύω ότι η ποινή που μου επέβαλαν στο Τορίνο είναι εντελώς άδικη και επειδή φοβάμαι για την ζωή μου σε μια ιταλική φυλακή», φέρεται να είπε στον δικηγόρο του.
Τελικά, ο Κορόνα παραδόθηκε σε σημείο το οποίο είχε συμφωνήσει με την πορτογαλική αστυνομία. Ιταλοί αστυνομικοί που ήταν παρόντες είπαν ότι ο παπαράτσο έκλαιγε την ώρα της σύλληψης.
Μετά την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου στο Τορίνο, ο Κορόνα είχε δηλώσει ότι «ντρέπεται που είναι Ιταλός». Και εξήγησε ότι σε άλλες χώρες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι επαινούνται όταν τραβούν και δημοσιεύουν τέτοιες αποκαλυπτικές φωτογραφίες.