Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (24/1) ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Δημήτρης Βιντιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο 33χρονος επιχειρηματίας επέστρεψε από την Κίνα έχοντας εξασφαλίσει χορηγικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του πλάνου εξυγίανσης της κιτρινόμαυρης εταιρείας που ο ίδιος έχει εκπονήσει και πλέον αναμένονται οι τελευταίες ενέργειες για την περιβόητη αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ποδοσφαιρική Ενωση.

Από το περιβάλλον του κ. Βιντιάδη μαθαίνουμε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ με τμηματικές καταβολές ποσών και όχι μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η οποία ήδη «τρέχει». Δηλαδή θα ζητήσει εκχώρηση του 51% των μετοχών ώστε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, δίχως να καταβάλει άμεσα όλο το ποσό που απαιτείται για να συμβεί αυτό.

Στην κατάσταση που έχει περιέλθει η ποδοσφαιρική Ενωση ακόμα και μία τέτοια πρόταση, η οποία νομικά ενδέχεται να είναι διάτρητη, εκλαμβάνεται ως σωτήρια για την ομάδα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η υπερχρεωμένη κιτρινόμαυρη εταιρεία θα εξωθηθεί στη λύση του Πρωτοδικείου για τον ορισμό διοίκησης και θα απειληθεί με πτώχευση.

Ματς κομβικής σημασίας απέναντι στον ΟΦΗ

Στον αγωνιστικό τομέα, η ΑΕΚ δίνει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ ένα ματς υψίστης βαθμολογικής σημασίας καθώς αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ με μοναδικό ζητούμενο τη νίκη που θα τη βοηθήσει να διατηρηθεί πάνω από τις Βέροια και Κέρκυρα, αλλά ενδεχομένως ακόμα και να ξεπεράσει αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνη, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και το επόμενο, επίσης εντός έδρας απέναντι στον Πανιώνιο, λογίζονται ως οι δύο μεγάλες ευκαιρίες της Ενωσης να κάνει δύο σημαντικά βήματα για τη σωτηρία της. Οσον αφορά τα αγωνιστικά προβλήματά της εντοπίζονται στις απουσίες των τιμωρημένων Βαλεντίνου Βλάχου και Κώστα Τσούπρου οι οποίοι θα αντικατασταθούν στο βασικό σχήμα από τους Χρήστο Αρκούδα και Γιώργο Κουτρουμπή αντιστοίχως.