Την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης στόχο έχει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες».

Το ΠΑΜΕ οργανώνει, μάλιστα, συλλαλητήριο αλληλεγγύης το Σάββατο στην Ομόνοια, στις 11 το μεσημέρι.

«Η κρατική βία και καταστολή δεν στρέφεται μόνο εναντίον των εργαζομένων στο μετρό, αλλά αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

»Ο λαός σαν μια γροθιά να απαντήσει με συλλογική αντεπίθεση και μαζική οργανωμένη απειθαρχία στα αντιλαϊκά μέτρα, τους αντιδραστικούς νόμους και την καταστολή. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Τώρα χρειάζεται ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Συγκοινωνίας» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι τα μέσα μεταφοράς δεν ανήκουν σε συντεχνίες αλλά στον λαό, τόνισε από τα Σεπόλια όπου βρέθηκε την Πέμπτη:

«Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που πρόσφατα δήλωσε ο Πρωθυπουργός μέσα από ένα εμπρηστικό ουσιαστικό κάλεσμα. Αναφέρεται ότι οι συγκοινωνίες ανήκουν σε όλους, άρα δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Συμφωνούμε μαζί του ως προς το εξής: Οι συγκοινωνίες ανήκουν στον λαό. Στον λαό ανήκει και ο λιγνίτης στην Πτολεμαΐδα, στον λαό ανήκουν τα βουνά, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια τα οποία τα πουλάνε. Στον λαό ανήκουν τα πάντα, ό,τι υπάρχει πάνω σε αυτό τον τόπο και έχει παραχθεί, τα εργοστάσια, τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες
».