Καζάνι που βράζει θυμίζουν ορισμένες βουλευτίνες της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά το θέμα της στοχοποίησής τους από άνδρες συναδέλφους τους λόγω των ενδυματολογικών προτιμήσεών τους. Επικεφαλής μίας πρωτοεμφανιζόμενης κοινοβουλευτικής οργάνωσης με την ονομασία…. «Συνωμοσία των Ταγέρ» (έτσι, τουλάχιστον την ονομάζουν οι πάντες στη Βουλή) είναι η κυρία Κατερίνα Παπακώστα, πρόεδρος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με «υπαρχηγό» την κυρία Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ.

***
Οι βουλευτίνες έστειλαν μάλιστα επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη για όσα τόλμησαν ορισμένοι άνδρες βουλευτές να σχολιάσουν ως προς τα ενδυματολογικά τους: «Δεν θα παραμείνουμε θεσμικά απαθείς στην προσπάθεια ενοχοποίησης του γυναικείου δυναμικού της Βουλής», δηλώνει σήμερα η κυρία Παπακώστα έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη για όποια άλλη ενέργεια υπάρξει εκ μέρους των γυναικών στο Κοινοβούλιο.
***
Τι συμβαίνει; μάλλον θα πείτε; Ξέσπασε ξαφνικά μεσούσης της κρίσης πόλεμος των δύο φύλων μέσα στο Κοινοβούλιο; Δεν είχαν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο και οι γυναίκες βουλευτές άρχισαν το «αντάρτικο» στις επικρίσεις των ανδρών συναδέλφων τους για το…dress code; Πραγματικά δεν έχω καταλάβει πού πάει το όλο θέμα, αλλά εκείνο που γνωρίζω είναι ότι στη διαμάχη εισήλθαν ξαφνικά και η κυρία Μέρκελ και η κυρία Λαγκάρντ (όχι η λίστα αλλά η όλη εμφάνιση της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ) και όχι μόνον: «Διανοήθηκε κανείς να πει τίποτα για τα ενδυματολογικά της κυρίας Μέρκελ ή της κυρίας Λαγκάρντ;», λέει η κυρία Παπακώστα, για να συμπληρώσει ότι το ενδιαφέρον που έχουν αυτές οι δύο κυρίες είναι οι πολιτικές τους απόψεις.
***
Υπήρξε όμως απ΄ όλη αυτή την ιστορία και ένα παράπλευρο όφελος και αυτό αφορά την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο πρόσωπο της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Παπακώστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανέλπιστο σύμμαχο και αυτό λόγω της ιδεολογίας των «Συνωμοτών του Ταγέρ», που δεν είναι τίποτα άλλο από το «στηρίζουμε μόνον τον πολιτικό λόγο των Ελληνίδων βουλευτών»: «Μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, θεσμικά πολιτικά με την κυρία Κωνσταντoπούλου, αλλά αυτό δεν μου στερεί τη δυνατότητα να της αναγνωρίσω ότι έχει και πολιτικό λόγο και πολιτική κατάρτιση».
***
Τέτοια λόγια η Ζωή, ούτε από τους «συντρόφους» της στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει. Και μάλιστα όταν η κυρία Παπακώστα συμβουλεύει τα μέλη της Προκαταρκτικής (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης): «Προσέξετε, εσείς όλοι μέλη της Επιτροπής να μη σας τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί η Ζωή και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε μετά…».
***
Απλώς σας υπενθυμίζω ότι πρώτον ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε βέτο για τη συμμετοχή της κυρίας Παπακώστα στην Προκαταρκτική (είπε «ή αυτή ή εγώ» και ότι δεν κάνουμε την Επιτροπή «πασαρέλα» και δεύτερον ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι αυτός που έθεσε θέμα dress code στη Βουλή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
***
Η κυρία Αντζελα Γκερέκου είναι διαφορετική περίπτωση στη Βουλή, αφού δεν ανήκει σε καμία «Συνωμοσία» (δεν έχει ανάγκη σχολίων ούτε για το dress code της αλλά ούτε για τον πολιτικό της λόγο) και εξακολουθεί, παρά την αποπομπή της από τη θέση του υπουργού Τουρισμού και την πρόσφατη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να δηλώνει ότι είναι ΠαΣοΚ. Και όχι μόνον. Σκοπεύει, όπως με πληροφόρησαν, να πάει και στο Συνέδριο του ΠαΣοΚ, αλλά με όρους, αφού εκείνο που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κερδηθεί το συλλογικό στοίχημα για να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα.

***
Τελικά ποιος έχει στο σπίτι του ψηφιακά αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας; Όχι, δεν είναι ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, όπως ορισμένοι νομίζουν ακούγοντας τον να ομιλεί στη Βουλή για αρχεία αυτά, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Όχι δεν τα έχει ο κ. Βενιζέλος, λέει και ο αρμόδιος για τα μυστικά στρατιωτικά αρχεία υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλος: «Φρόντισα να επικοινωνήσω με τον κ. Βενιζέλο. Από όσα μου είπε, αλλά και από αυτά που αντελήφθην από τα πρακτικά της συζήτησης και από την οφειλόμενη έρευνα, έχω οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», απεφάνθη ο κ. Παναγιωτόπουλος. Με την απορία ωστόσο έμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσας που είχε καταθέσει και τη σχετική ερώτηση στη Βουλή.
***
Για τα Γιάννενα είχε προγραμματίσει περιοδεία αυτό το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, αλλά την τελευταία στιγμή την ανέβαλε. Τον πληροφόρησαν ότι διοργανώνεται στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Πανηπειρωτικό Συνέδριο (γνωστό και ως «Πίτα του Ηπειρώτη» ) και όλοι θα είναι στην Αθήνα. Πάντως (εκτός απροόπτου) ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί στα μέσα της εβδομάδας στο Βερολίνο για συναντήσεις με Γερμανούς σοσιαλιστές.
****
Αλήθεια τι γύρευαν οι κκ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης πρωί της Παρασκευής σε καφετέρια στο Κολωνάκι; Λίγο αργότερα προστέθηκε στην παρέα και ο κ. Ευ. Αντώναρος. Έμαθα ότι και οι τρεις έχουν επιστρατευθεί για να στηρίξουν (είτε στη Βουλή είτε σε… καφετέριες) την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Αντ. Σαμαράς και η κυβέρνηση. Για παράδειγμα και οι τρεις συμφωνούσαν ότι ο Πρωθυπουργός έκανε «ματ» στο θέμα της επιστράτευσης των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και προεξοφλούσαν ότι εντός της ημέρες τα τρένα θα ξεκινούσαν από τους σταθμούς. Ο κ. Βορίδης μετείχε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το πώς θα χειριστεί επικοινωνιακά το όλο ζήτημα η κυβέρνηση.
***
Ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων η Χρυσή Αυγή κλιμακώνει τις επιθέσεις της εναντίον των πολιτικών αρχηγών με ύβρεις (κάτι βεβαίως που χρησιμοποιεί συχνά). Έτσι αποκάλεσε τον κ. Αλ. Τσίπρα ως «γελοίο ανθρωπάκι και ξεφτιλισμένο πολιτικάντη». Και τούτο γιατί στην ομιλία του στο Κολούμπια ο κ. Τσίπρας είχε πει: «Στο Κοινοβούλιο της χώρας είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ».