Η ιστορία της Τριανταφυλλένιας, μιας γυναίκας που μεταμορφώνεται σε ολάνθιστο δέντρο είναι μια από τις τρεις που περιέχει το παιδικό (και όχι μόνον) βιβλίο «Ο κήπος με τα όνειρα» της Σάντρας Βούλγαρη (εκδόσεις Πατάκη). Οι άλλες δυο ιστορίες του βιβλίου είναι το «Κυκλάμινο» και ο «Κάρλος, ο ρομαντικός ψαράς», όπου ο ήρωας του τίτλου συναντά στο βυθό την γοργόνα του, οπότε ξετυλίγεται απαλά ο μαγικός κύκλος του έρωτα.
Η πρώτη ιστορία, της Τριανταφυλλένιας, ήταν που ενέπνευσε την συγγραφέα και τον εκδοτική οίκο της για μια πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα), το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι: η εκδήλωση που θα απευθύνεται κυρίως στα παιδιά, τα καλεί να ανακαλύψουν το όνειρο της αγάπης μέσα από το παραμύθι, το παιχνίδι αλλά και την δημιουργία. Τα παιδιά θα παίζουν και την ίδια ώρα, όλα μαζί θα φυτέψουν μια τριανταφυλλιά.
Η δημοσιογράφος Σάντρα Βούλγαρη που έχει σπουδάσει χορό και είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού και του Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο, γράφει ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί η νουβέλα της «Ισμαήλ» και από τις εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο της «Ο Κήπος με τα Όνειρα». Τα κείμενά της απηχούν ξεχασμένες ονειρικές εικόνες λαϊκών παραμυθιών.