Ξεκινάει η κύρια φάση της «δίκης εξπρές» σε βάρος των πέντε ενηλίκων που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δεχλί, που είχε πυροδοτήσει κύμα διαδηλώσεων εναντίον της βίας κατά των γυναικών στην Ινδία.

Οι πέντε κατηγορουμένοι – οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 19 έως 35 ετών – εμφανίστηκαν το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ ο 17 χρονος δικάζεται ως ανήλικος. Τη Δευτέρα οι δικαστές είχαν εξετάσει το κατηγορητήριο.

Στους συνολικά έξι κατηγορουμένους επιρρίπτεται ευθύνη για επίθεση στη νεαρή κοπέλα και σε έναν φίλο της σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, την ώρα που οι τελευταίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους από την έξοδό τους σε κινηματογράφο. Μετά τον ομαδικό βιασμό που υπέστη η 23χρονη από τους δράστες, οι ίδιοι την πέταξαν μισοπεθαμένη στον δρόμο, για να καταλήξει μερικές ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει ότι η μέχρι τώρα διαδικασία έχει προβλήματα που μπορεί να γίνουν βάση για κακοδικία, δίνοντας αργότερα στους κατηγορούμενους – ακόμη και αν καταδικαστούν – έρεισμα για έφεση ή και ακύρωση της ποινής τους.