«Τραυματισμένος» αλλά με τη φιλοδοξία να συνεχίσει την πορεία του στο εφετινό Τσάλενζ Καπ αγωνίζεται σήμερα (19.00) ο Ολυμπιακός στο Μινσκ με την τοπική Στρόιτελ στον δεύτερη αγώνα της φάσης των «16» του θεσμού. Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στον πρώτο αγώνα εντός έδρας με 3-1 και σήμερα καλούνται να επικρατήσουν αρχικά των Λευκορώσων (με οποιοδήποτε σκορ) και στη συνέχεια να κερδίσει το χρυσό σετ για να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα όμως θα αγωνιστεί ελλιπής αφού δεν ταξίδεψε στο Μινσκ ένα από τα μεγάλα του όπλα, ο έμπειρος διεθνής ακραίος Κώστας Χριστοφιδέλης ο οποίος είναι τραυματίας. Ετσι ο κ. Δημήτρης Καζάζης έχει μαζί του έντεκα παίκτες. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι Μαρούλης, Γιούρισιτς, Ποτότσνικ, Στεφάνου, Φιλίποφ, Παπαδόπουλος, Κοκκινάκης, Σωτηρίου, Γιορντάνοφ, Σμαραγδής και Μάρκου.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε αφού όπως τονίζει ο διεθνής ακραίος του Μενέλαος Κοκκινάκης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Οι δύο ομάδες δεν γνωριζόμασταν καλά. Είχαμε τις ατυχίες με τους τραυματισμούς και η Στρόιτελ κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ».
Η εντός έδρας ήττα όμως δεν έχει αποθαρρύνει τους Ερυθρόλευκους. «Γνωρίζουμε ότι στο δεύτερο αγώνα το έργο μας θα είναι ακόμη δυσκολότερο. Η Στρόιτελ θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και θα επιδιώξει να πάρει προβάδισμα από την αρχή ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον παράγοντα έδρα.» αναγνωρίζει από τη μια πλευρά ο Κοκκινάκης προσθέτοντας όμως ότι: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και πιστεύοντας στις δυνατότητες της δικής μας ομάδας θα διεκδικήσουμε έως το τέλος όσες πιθανότητες πρόκρισης μας αναλογούν. Εχουμε πεισμώσει πολύ από την τροπή της πρώτης αναμέτρησης και θεωρώ ότι και αυτός ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Οι Λευκορώσοι προσέρχονται στον αγώνα με ανεβασμένη ψυχολογία καθώς στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος νίκησαν την πρωτοπόρο Μέταλλουργκ.