Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή μέσα στο Μινσκ και ηττήθηκε με 3-0 (28-26, 25-17, 25-23) από την Στρόιτελ γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε το πρώτο σετ το οποίο κρίθηκε στους 28 πόντους και σε βάρος των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον διεθνή ακραίο Κώστα Χριστοφιδέλη. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν και τον παράγοντα έδρα με συνέπεια ο Ολυμπιακός να χάσει για δεύτερη φορά από τη Στρόιτελ.

«Το πρώτο σετ ήταν καθοριστικό. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το κατακτήσουμε και με πεσμένη τη ψυχολογία δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε κάτι στο δεύτερο σετ. Στο τρίτο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε αλλά οι αντίπαλοί μας δεν άφησαν την ευκαιρία που είχαν για να προκριθούν ανεκμετάλλευτη. Θεωρώ ότι νίκησαν δίκαια. Δυστυχώς μας στοίχησαν οι απουσίες, οι τραυματισμοί και οι ατυχίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, κάναμε μία αξιόλογη προσπάθεια και πορεία και τώρα επικεντρωνόμαστε στους εγχώριους τίτλους» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Δημήτρης Καζάζης προσθέτοντας: «Οι μεγάλοι στόχοι είναι το νταμπλ και το λιγκ καπ. Εχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο. Πρέπει να ξεχάσουμε την ταλαιπωρία και την κούραση από το ταξίδι μας στο Μινσκ, από το παιχνίδι και από την επιστροφή. Επιβάλλεται να εμφανιστούμε έτοιμοι για αυτές τις αναμετρήσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολες. Αντιθέτως μας περιμένουν δύο ντέρμπι».

Ολυμπιακός (Δ. Καζάζης): Γιούρισιτς 8, Ποτότσνικ 9, Φιλίποφ , Κοκκινάκης 11, Γιορντάνοφ 17, Σμαραγδής 6, Στεφάνου λ. 63%/ Μαρούλης, Σωτηρίου 2, Παπαδόπουλος 3.
Στρόιτελ (Σινχαγέφσκι): Ράνζιουκ 14, Μπαζέν 2, Μπούσελ 11, Ακουλιτς 18, Πράνκο 6, Μικάνοβιτς 6, Λικχάραντ λ. 45%.