«Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι ένα πολύ χρήσιμο θεσμικό εργαλείο για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπου μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία οφέλη. Οι δύο χώρες είναι σε διπλωματική επικοινωνία για να εντοπισθεί ο κατάλληλος χρόνος σύγκλησής του στο προσεχές διάστημα» σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως «η κυβέρνηση κινείται ως προς το θέμα στη βάση του σχεδιασμού και της στρατηγικής της» και ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει θέμα προς ανακοίνωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διερευνητικές επαφές, ανέφερε «ότι συνεχίζονται κανονικά» και ότι «ο επόμενος γύρος θα ανακοινωθεί στον κατάλληλο χρόνο».

Ακόμη ο κ. Δελαβέκουρας χαρακτήρισε «απόλυτα καταδικαστέες, ξένες προς την ελληνική κοινωνία και τις αξίες που πρεσβεύει» τις ακραίες εθνικιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου, ενώ προσέθεσε ότι «οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι τα ακραία αυτά φαινόμενα είναι ξένα προς την ελληνική κοινωνία».