Κυριακή αλληλεγγύης στην Ηλιούπολη

Στις δύσκολες ημέρες που διανύει η χώρα μας, οι κοινωνικές δράσεις των δήμων αποτελούν πια για πολλούς συμπολίτες μας σημείο αναφοράς. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, οι δράσεις αλληλεγγύης του δήμου Ηλιούπολης δε σταματούν ούτε τις Κυριακές, με πιο άμεσο παράδειγμα την ερχόμενη Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013, οπότε οι πολίτες καλούνται να συμμετέχουν στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», καθώς και σε συλλογή φαρμάκων για το Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στις δύσκολες ημέρες που διανύει η χώρα μας, οι κοινωνικές δράσεις των δήμων αποτελούν πια για πολλούς συμπολίτες μας σημείο αναφοράς. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, οι δράσεις αλληλεγγύης του δήμου Ηλιούπολης δε σταματούν ούτε τις Κυριακές, με πιο άμεσο παράδειγμα την ερχόμενη Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013, οπότε οι πολίτες καλούνται να συμμετέχουν στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», καθώς και σε συλλογή φαρμάκων για το Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η συμμετοχή του δήμου Ηλιούπολης στο γνωστό ως κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» ήταν από το ξεκίνημα αυτού πολύ δυναμική, όμως τους δύο τελευταίους μήνες «το κίνημα γιγαντώνεται, καθώς οι πολίτες μας έχουν ταυτίσει πια την καθημερινότητά τους με αυτό», όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χρήστος Γιαννάκης. Ως αποτέλεσμα, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου γίνεται η έκτη διανομή τροφίμων απευθείας από τον παραγωγό μέσα στο διάστημα των δύο μηνών, με τη συμμετοχή να αγγίζει κατά μέσο όρο τα 2.500 άτομα.
Οι δημότες που έχουν κάνει ήδη τις παραγγελίες τους θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές πατάτες, σκόρδα, γίγαντες, φέτα, αλεύρι, ζυμαρικά, αρωματικά φυτά, βότανα και επιδόρπιο γιαουρτιού. Η διανομή θα γίνει στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ μετά τις 12.30 μ.μ. θα εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας όσοι δημότες δεν έχουν κάνει παραγγελία, έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματα.
Αναλυτικά τα προς διάθεση προϊόντα, τα οποία είναι αρίστης ποιότητας και πιστοποιημένα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά:
∙ Πατάτες μετρίου μεγέθους, σε συσκευασία 20 κιλών με τιμή 10€
∙ Σκόρδα σε συσκευασία 11 τεμαχίων με τιμή 2€
∙ Γίγαντες σε συσκευασία 2½ κιλών με τιμή 10€ (περιορισμένη ποσότητα)
∙ Φέτα Μεγαλόπολης Αρκαδίας σε συσκευασία 4 κιλών περίπου, με 5,70€ το κιλό
∙ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και σκληρό σε συσκευασία των 10 κιλών με τιμή 6€ και ολικής σε συσκευασία των 5 κιλών με τιμή 3,50€.
∙ Ζυμαρικά: χυλοπιτάκι, χυλοπίτα φούρνου, λαζανάκι, κριθαράκι μέτριο, τραχανάς ξινός, τραχανάς γλυκός σε συσκευασία του 1 κιλού με τιμή 2,40 € και παπαρδέλα σε συσκευασία των 500γρ. με τιμή 1,50€.
∙ Αρωματικά φυτά και βότανα με τιμή 1€ το τεμάχιο (χωρίς παραγγελία)
∙ Επιδόρπιο γιαουρτιού σε συσκευασία του 1 κιλού με τιμή 2,70€ και σε συσκευασία των 5 κιλών με τιμή 13€ (χωρίς παραγγελία)
Η επόμενη διανομή έχει ανακοινωθεί για την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, με το ραντεβού να δίνεται στο ίδιο μέρος και τις ίδιες ώρες, όμως αυτή τη φορά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν λάδι, ελιές, ρύζι, κασέρι, λαδοτύρι, βούτυρο, παστό, λουκάνικο, φασόλια, φακές, ρεβίθια και μέλι. Οι παραγγελίες γίνονται Δευτέρα – Παρασκευή, 08.30 – 14.00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου (είσοδος από Κουντουριώτου), καθώς και στα τηλέφωνα 210 9970063 και 210 9970010.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» στην ιστοσελίδα του δήμου Ηλιούπολης.
Συλλογή φαρμάκων για το Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Την ίδια ημέρα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο χώρο του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Καραμανλή στο 1ο ΚΑΠΗ, η δημοτική αρχή θα περιμένει τις προσφορές των πολιτών σε φάρμακα για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα αγοράσουν.
Το δημοτικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης ανακουφίζει τους άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους δημότες, πολλοί εκ των οποίων λόγω οικονομικής αδυναμίας διακόπτουν τη θεραπευτική τους αγωγή. Οι αυξημένες ανάγκες όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας να προμηθευτούν τα φάρμακά τους δωρεάν, καθιστά απαραίτητη τη συμβολή των απλών πολιτών για να συνεχίσει το φαρμακείο να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk