Η γερμανική λίγκα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ εσόδων, καθώς ανακοινώνοντας τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου 2011-12 έγινε γνωστό ότι ο τζίρος έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 7% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Οι σύλλογοι της Μπουντεσλίγκα είχαν συνολικά κέρδη 55 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο συνολικός τζίρος υπολογίστηκε στα 2,081 δις. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 140 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι οι 14 από τις 18 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος παρουσίασαν κέρδη.

Αύξηση εσόδων παρουσίασε και η δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα που έφτασε στα 385 εκατ. ευρώ με αύξηση της τάξης υοθυ 7,4% σε σχέση με το 2010-11. «Το γερμανικό πρωτάθλημα είναι εφοδιασμένο αρκετά καλά για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας κ. Κρίστιαν Ζάιφερτ συμπληρώνοντας ότι «οι βάσεις για αυτό το επιτυχημένο μονοπάτι είναι σε οικονομικό επίπεδο πολύ ισχυρές και κατ’ επέκταση η επένδυση στον αθλητισμό και στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις».