Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο θα έχουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Αννα Στρατινάκη.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζητούν από το υπουργείο Εργασίας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ και μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Ναυπηγείων.

Για την Παρασκευή έχουν εξαγγείλει απεργία οι εργαζόμενοι στη ναυπιγοεπισκευαστική ζώνη και συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

«Εθνικό θέμα και εθνικό έγκλημα» χαρακτήρισε το θέμα των Ναυπηγείων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ έκανε λόγο για διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Αυτή την ώρα οι απεργοί των Ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν αποχωρήσει από την Οδό Πειραιώς, όπου η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα διεξάγεται κανονικά.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας κλείνοντας και τα δύο ρεύματα της Πειραιώς.

Το σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία έχει λάβει απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης, ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή των τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.

Την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, έχει εκφράσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, ενώ με ανακοίνωσή της την Τρίτη η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα (ΔΑΚΕ Ι.Τ.) ζητά από την κυβέρνηση «να δώσει λύση άμεσα, σε ένα ζήτημα που αφορά 1.000 οικογένειες οι οποίες βρίσκονται όμηροι λανθασμένων χειρισμών και νομικίστικων διαδικασιών».