Νότα αισιοδοξίας μετέφερε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, χωρίς ωστόσο να δηλώνει εφησυχασμένος. Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, είπε ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής (στο Eurogroup)», αναφέροντας μάλιστα ενδεικτικά ότι η συζήτηση κράτησε μόλις 10 λεπτά.

«Μεγάλη ελπίδα, αν όχι αισιοδοξία, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Νότα αισιοδοξίας μετά από πολύ καιρό για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το ίδιο κλίμα διαγράφεται και για Ιρλανδία και Πορτογαλία. Όχι όμως για την Κύπρο, για την οποία σημείωσε ότι «θα υπάρξει λύση αλλά θα πρέπει κι εκεί να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις».

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, πήραμε την δόση των 9,2 δισ. ευρώ από τα οποία τα 7,2 δισ. ευρώ θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ για την κάλυψη δαπανών του προϋπολογισμού «αν χρειαστεί» και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα spreads «μειώθηκαν στο επίπεδο των αρχών 2010. Παρά ταύτα δήλωσε ότι «αυτό δεν με εφησυχάζει». «Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα με την οποία πηγαίναμε στα βράχια. Τώρα κάνουμε προσπάθεια να στρίψουμε το τιμόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερθείς, εξάλλου, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, είπε ότι η επιτάχυνσή τους αποτελεί κρίσιμο παράγοντα με παράλληλη διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας. «Η προστιθέμενη αξία δεν είναι εισπρακτική αλλά αναπτυξιακή», είπε.