Ο Βασίλης Τοροσίδης βρίσκεται ένα βήμα από τη Ρόμα και το Καμπιονάτο. «Ο Βασίλης Τοροσίδης συναντιέται αυτή την ώρα με παράγοντες της Ρόμα η οποία έχει έρθει σε κατ΄αρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό» αναφέρει η ιταλική ομάδα στις 13.47 ώρα Ελλάδας στον λογαριασμό της στο Twitter. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρόμα με νέο μήνυμα υπογραμμίζει ότι «η ανακοίνωση της συμφωνίας θα γίνει μετά την έκβαση των συνομιλιών για τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας και εφόσον ο ποδοσφαιριστής περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις».

Ακολούθως, ο «Τόρο» πέρασε με επιτυχία πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και πλέον απομένει η υπογραφή του συμβολαίου και η ανακοίνωση απόκτησής του από τη Ρόμα.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, στον Πειραιά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Σάββας Θεοδωρίδης έπλεξε το εγκώμιο του Τοροσίδη αλλά και του Αντώνη Νικοπολίδη, τον οποίο επί της ουσίας έχρησε μόνιμο προπονητή της ομάδας.
«Ο Τοροσίδης είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Εμείς τον πήραμε μικρό από την Ξάνθη και πλέον του ευχόμαστε καλή επιτυχία ό,τι και να κάνει. Ο Νικοπολίδης φυσικά μπορεί να ανταποκριθεί ως πρώτος προπονητής. Γιατί να μην μπορεί να αντέξει; Μια χαρά είναι ο Αντώνης. Είναι ένα σοβαρό παιδί που δουλεύει σκληρά και αυτό τα λέει όλα. Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες νέος προπονητής. Προς το παρόν πάμε μια χαρά και βλέπουμε…» υπογράμμισε.

Ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε επίσης ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή τον Ιανουάριο και πως το κενό του Τοροσίδη στο δεξιό άκρο της άμυνας θα καλυφθεί από τους υπάρχοντες παίκτες. Αναφορικά με την απομάκρυνση του κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και πως οι διαφορές μαζί του ήταν ποδοσφαιρικές