Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου κοντά στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιείται αυτή την ώρα με κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα».

«Όσο συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης του λαού, τόσο περισσότερο αμφισβητούνται ακόμα και οι πιο βασικές κοινωνικές ανάγκες. Τα κόμματα της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξαπάτησαν χυδαία τον ελληνικό λαό, όταν προεκλογικά υπόσχονταν, ότι θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και θα αλλάξει το μίγμα της πολιτικής. Τελικά, όχι μόνο δεν καταργήθηκε το χαράτσι, αλλά άλλαξε και το μίγμα της πολιτικής… προς το χειρότερο!» τονίζει η Ανοιχτή Πόλη (δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) στο κάλεσμά της.

«Όμως ο λαός δεν ξεχνά και δε γονατίζει. Όπως ανάγκασε τις προηγούμενες κυβερνήσεις να τα «μαζέψουν» με το χαράτσι, με τη μαζική άρνηση πληρωμής και τους αγώνες του, έτσι μπορεί να το κάνει και τώρα […]. Αυτή η πολιτική δεν είναι απλά βάρβαρη και αντικοινωνική. Είναι και αδιέξοδη για τη δημόσια οικονομία, βαθαίνοντας παράλληλα και την ανθρωπιστική κρίση» προσθέτει.