Την άποψη ότι οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοήθησαν στην απόλυτη άρνηση όλων των φαινομένων ανομίας εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Ανατροπή στο Mega το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα». Η αποστροφή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Βούτση, ο οποίος τόνισε ότι θα ζητηθεί η παραίτηση του υπουργού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «οι δηλώσεις του τύπου οι μολότοφ, οι μάσκες, τα καδρόνια ή τα κράνη είναι κάτι που ο καθένας έχει στο σπίτι του, δε μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μια απόλυτη άρνηση όλων των φαινομένων ανομίας που θα μας επέτρεπε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας και σιγά σιγά σε ολόκληρη τη χώρα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε, δε: «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα. Λυπάμαι όταν βλέπω πισωγυρίσματα όπως αυτό που περιέγραψα και που με βάζει σε ανησυχίες».

Η αναφορά αυτή του κ. Δένδια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Δένδιας έκανε ευθεία σύνδεση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση του υπουργού.

Εχει προηγηθεί η κόντρα του Ν.Δένδια με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.