Θυμάστε ένα παραμύθι με ήρωα τον κλούβιο, που κρατούσε συντροφιά στα παιδάκια της προσχολικής ηλικίας μέχρι να τελειώσει η μαμά τους τις πρωινές δουλειές του σπιτιού; Ε, ο κλούβιος, λοιπόν, έριξε μπόϊ, έβγαλε και τρίχες, μεγάλωσε και έγινε άντρας. Τώρα είναι αρχιυπηρέτης στη “βίλα της Συγγρού”, αυτήν που έχει καταλάβει πριν κάποια χρόνια ο “αρχιτρομοκράτης” της δραχμής, μετά την έξωση που έκανε στον προηγούμενο καταληψία, και απέκρουσε με επιτυχία τις επιθέσεις όσων την επιβουλεύονταν και εποφθαλμιούσαν την ανακατάληψη της.

Εκεί, λοιπόν, στη “βίλα της Συγγρού”, μέσα αλλά και έξω στο χώρο, οι “καλοί τρομοκράτες” διοργανώνουν διάφορες “πολιτιστικές” εκδηλώσεις. Την πρωτοχρονιά κόβουν την βασιλόπιτα με το αλυσοπρίονο. Στις απόκριες διοργανώνουν πάρτι μασκαράδων “κουκουλοφόρων”. Το Πάσχα, ως είθισται να σουβλίζεται το ερίφιο, καταγγέλλουν τον “Σκυφτούλη” ως αρχηγό των “κακών τρομοκρατών”. Το καλοκαίρι κάνουν τις διακοπές τους και όταν με το καλό επιστρέψουν το Σεπτέμβριο με την μπρονζέ επιδερμίδα, ξαναρχίζουν τις “τρομοκρατικές” ενέργειες κατά των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Ενίοτε δέχονται και επισκέψεις “υψηλών” προσώπων και διατηρούν μάλιστα και βιβλίο επισκεπτών στο οποίο γράφουν και υπογράφουν τις αφιερώσεις τους οι υψηλοί καλεσμένοι τους. Ο κλούβιος, λοιπόν, που λέγαμε στην αρχή, έχει αναλάβει τη φύλαξη της “βίλας” από κάθε είδους επιβουλή, εσωτερική, εξωτερική, παράπλευρη, ουρανοκατέβατη. Πήγε, λοιπόν, στην κουζίνα για τον καθιερωμένο έλεγχο και είδε την χύτρα ταχύτητος. Εξανέστη. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτά τα αντικείμενα μέσα στη “βίλα”. Τι είμαστε, δηλαδή. Αν θέλουμε να “μαγειρεύουμε” να πάρουμε μια απλή, που κάνει και πιο νόστιμη τη σούπα. Απεφάνθη. Διότι αυτή είναι “φονικό όργανο” και δεν πρέπει να βρίσκεται εδώ μέσα.

Έτσι είδε ότι η χύτρα όταν βράζει κάνει ένα σφύριγμα που μοιάζει με το σφύριγμα που κάνουν οι βολίδες από τα καλάσνικωφ όταν περνάνε πάνω από το κεφάλι, και σου λέει, να’τα, δεν τα ’λεγα εγώ, κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όλα ξεκινάνε από τη “βίλα Αμαλία”, κι αυτά τα τρία, που είναι δύο, το εξής ένα, ο “Σκυφτούλης”, πρέπει να το καταγγείλουμε και να το αποκαλύψουμε. Να κόψουμε το αριστερό “άκρο” που πάει να μας βάλει χέρι και να μας στείλει πρόωρα στη σύνταξη. Δεν μπορεί κάποια “σχέση” θα υπάρχει, στη χύτρα και σ’ αυτούς που έκαναν την “εθιμοτυπική” τους επίσκεψη στη “βίλα” και άφησαν την υπογραφή τους στο “βιβλίο” επισκεπτών. Κι αν δεν υπάρχει, εμείς τι δουλειά κάνουμε δηλαδή, δεν μπορούμε να βρούμε μια άκρη.

Υ.Γ. Νώντα. Ποιητική αδεία. Μην μου κρατάς κακία.