Ξεπέρασαν τα 2,8 δισ. ευρώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ στο τέλος του 2012 κατατάσσοντάς την εταιρεία για πέμπτη χρονιά στην πρώτη θέση στον χώρο της διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, θεσμικών χαρτοφυλακίων και της παροχής επενδυτικών λύσεων μέσω τρίτων παρόχων (Fund Selection) στην Ελλάδα και στις χώρες όπου έχει παρουσία ο όμιλος.


Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα υπό διαχείριση κεφάλαια στις 31.12.2012 αναλύονται ως εξής:

Σε Αμοιβαία Κεφάλαια 1.778 εκατ. ευρώ,
Σε θεσμικά χαρτοφυλάκια 515 εκατ. ευρώ
Σε αμοιβαία κεφάλαια τρίτων διαχειριστών 560 εκατ. ευρώ

Τα αμοιβαία κεφάλαια της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. διατίθενται σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Κύπρο και Λουξεμβούργο με αριθμό πελατών που ξεπερνά τους 80.000.

Η εταιρεία έχει αναλάβει τη διαχείριση 15 θεσμικών χαρτοφυλακίων στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Λουξεμβούργο. Οι υπηρεσίες επιλογής αμοιβαίων κεφαλαίων τρίτων διαχειριστών (Open Architecture) προσφέρονται σε ιδιώτες και θεσμικούς πελάτες στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Λουξεμβούργο.

Αναφορικά με τις αποδόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το διάστημα 1.1.2012 –31.12.2012:
•Την πρώτη θέση στο σύνολο των 283 Α/Κ της ελληνικής αγοράς πέτυχε το Eurobank (LF) Greek Government Bond Fund με απόδοση +118,23%.

•Την πρώτη θέση στην κατηγορία των Μετοχικών A/K Αναπτυσσόμενων Αγορών πέτυχε το Eurobank (LF) Equity – Turkish Equity με απόδοση +59,86%.

•Την πρώτη θέση στην κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων πέτυχε το Eurobank (LF) Cash Fund (EUR) με απόδοση +19,48%.

•Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των Μετοχικών Fund of Funds πέτυχε το Eurobank (LF) Fund of Funds –Real Estate με απόδοση +15,87%, ενώ στην κατηγορία των Μικτών Fund of Funds το Eurobank Balanced Blend Fund of Funds Μικτό κατέκτησε επίσης τη δεύτερη θέση με απόδοση +13,97%.

•Με διπλάσια σχεδόν απόδοση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., το Eurobank I (LF) Equity –Flexi Style Greece (+61,12%) κατέλαβε την τέταρτη θέση στην κατηγορία των Μετοχικών Α/Κ Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι μέσα στην ίδια χρονιά, δύο διαχειριστές της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (οι κ.κ Αρης Παπαγεωργακόπουλος, Διευθυντής Επενδύσεων υπεύθυνος για τις ομολογιακές αγορές και τις αγορές χρήματος και Μάριος Χριστοδούλου, Διαχειριστής Επενδύσεων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων (LF) Equity –Emerging Europe και (LF) Equity – Dynamic Romanian) κατάφεραν να κατακτήσουν κορυφαίες διακρίσεις και να βραβευθούν από το Citywire Global, το διεθνή οίκο οικονομικής ενημέρωσης και αξιολόγησης διαχειριστών για την εξαιρετική διαχειριστική τους αποτελεσματικότητα.


Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Μοριανό, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., «τα παραπάνω αποτελέσματα του 2012, εφάμιλλα των επιτυχιών των τριών προηγούμενων ετών, καταδεικνύουν, ότι παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, η προσπάθειά μας είναι συνεχής. Παράλληλα, οι διακρίσεις-βραβεύσεις αναδεικνύουν την ικανότητα των διαχειριστών μας και την προσήλωσή μας στην ποιότητα του διαχειριστικού αποτελέσματος».